María Acaso

Ways of Working with Art Thinking: Playlist

Ways of Working with Art Thinking: Playlist
Ways of Working with Art Thinking: Playlist

09.09.2020

Dit najaar laat de Spaanse onderzoekster María Acaso je kennis maken met Art Thinking, door een programma als drietrapsraket: playlist, online talk en symposium. We laten ons zelf inspireren en nodigen hierbij iedereen uit die zich beweegt in de zone tussen kunst en educatie.

In deze online playlist brengt María Acaso video’s en andere inspiratiebronnen samen die de geschiedenis en de oorsprong van Art Thinking verhelderen. Het geeft een voorproefje van de mogelijkheden die deze methode biedt voor kunstenaars, docenten, kunstbemiddelaars en andere professionals die geïnteresseerd zijn in de overlap tussen kunst, performance en educatie. De perfecte springplank voor de online lezing die María in september zal geven!

PRESS PLAY (in English)
PRESS PLAY (in Spanish)

• María Acaso is hoofd Educatie van het Reina Sofia Museum in Madrid. Daarvoor richtte ze het collectief Pedagogias Invisbles op, en doceerde ze aan de Complutense Universiteit in Madrid. Ze zet zich voluit in voor Art Thinking als methode om formele educatie te hervormen en een gedragen kunstbemiddeling tot stand te brengen, o.a. met de jaarlijkse Art Thinking-school.