Jean Coërs

VIVISECTION RITCS graduation projects 2019

VIVISECTION
VIVISECTION

12.06 – 14.06.2019

Elk jaar studeert een nieuwe lichting theatermakers af aan RITCS School of Arts. Om hun fin de parcours te vieren, tonen ze al hun voorstellingen tijdens LICHTING RITCS.

GEBOORTE, LEVEN, DOODGAAN is de cirkel van het bestaan van elk individu.
Klopt, maar de wetenschap heeft van de mens een wonderbaarlijk zijn gemaakt, een mirakuleuze GOD.
De uitgestrektheid van de Oceanen en de Ruimte, hun beangstigende dieptes zijn ontdekt, net zoals de ingewanden van de Aarde en die van het Menselijke Lichaam.
De mens zou door het verworven genie de heerser zijn geworden van de blinde krachten van de immense natuur die vroeger voor hem een schrik waren.
Maar het leven is een eindeloos mysterie, waarvan de opkomst, altijd pijnlijk, soms formidabel, ons voor anderen onvermijdelijk veranderd in monsters, voordat het ons verbergt achter een gordijn, waar we nooit meer achter tevoorschijn komen.
KOM het Cabaret – rariteitenkabinet ontdekken. HEF het gordijen op en bewonder zijn ervaringen, zijn verhalen en zijn schatten.


director Jean Coërs | actors Jean Coërs, Mohammed Almafrachi | technique Vic Van den Bossche, Arne Frans | set design Jean Coërs | technical coaching Thomas Stevens | coach Dirk Verstockt, Romain David, Sanja Mitrovic, Bart Capelle, Frédérique Lecomte | thanks to Pol Dehert, Natacha Belova, Johan Dehollander, Geert Opsomer, Ruud Gielens | production RITCS theatre department | co-Production Kaaitheater | support Musée de la Médecine de Bruxelles

There's more

Anneleen Lemmens

Not mine and other stories

theater

Not mine and other stories
Not mine and other stories
Kaaistudio's
za 08.06 - ma 10.06.19

Elk jaar studeert een nieuwe lichting theatermakers af aan RITCS School of Arts. Om hun fin de parcours te vieren, tonen ze al hun voorstellingen tijdens LICHTING RITCS. Not mine and other stories nodigt je uit om plaats te nemen aan tafel. Een tafel waaraan verhalen van een generatie twintigers uit Brussel passeren. Jonge mensen met een mening, die toevallig elkaars pad in de stad kruisen. Of speelt er meer mee dan toeval?

Anne Declercq

Schlemihl

theater

Schlemihl
Schlemihl
Kaaistudio's
wo 12.06 - vr 14.06.19

Elk jaar studeert een nieuwe lichting theatermakers af aan RITCS School of Arts. Om hun fin de parcours te vieren, tonen ze al hun voorstellingen tijdens LICHTING RITCS. Schlemihl is een lecture performance over en met een oorzaak en gevolg, meten is weten, de ziel, de liefde, Je pense donc je suis, Apollo 10, het bovennatuurlijke van het onbekende, de nood aan een noodlot, zwarte gaten en poedels.