Noé Soulier [FR]

The Waves

The Waves
The Waves

01.02 – 02.02.2019

De Franse choreograaf en filosoof Noé Soulier is ervan overtuigd dat kijken naar dans even creatief is als het dansen zelf. Om deze fysieke respons bij de toeschouwer te prikkelen, zet hij praktische handelingen – zoals slaan, gooien, grijpen – om in onafgewerkte, afgebroken bewegingen. Tijdens een voortdurend veranderende bewegingspuzzel componeert Soulier ritme zoals je beweging zou schrijven. In deze nieuwste creatie voert hij naast zes dansers ook twee percussionisten op: Tom De Cock en Gerrit Nulens van het Ictus-ensemble. De drumgeluiden voegen komma’s en punten toe, punctueren of pauzeren een bewegingsreeks, of laten een actie opnieuw beginnen. Met The Waves waagt hij zich op de grens van een uiterst precies dansschriftuur en pure improvisatie! 

• Noé Soulier studeerde dans bij PARTS en filosofie aan de Sorbonne in Parijs. De afgelopen seizoenen was hij te gast met de solo Movement on Movement en de groepsstukken Removing en Faits et gestes. Tijdens Performatik19, dit seizoen, confronteert hij de zaal met een reeks kunstwerken van het Centre Pompidou.

Met een trefzekere hand en virtuoze precisie leidt Noé Soulier de kijker door een overrompelende veelheid aan bewegingen en percussie om precies uit te komen waar hij je wil hebben.
– Pieter T'Jonck in Etcetera


choreography Noé Soulier | with Stephanie Amurao, Lucas Bassereau, Meleat Frederikson, Yumiko Funaya, Anna Massoni, Nans Pierson | music Noah Soulier, with Tom de Cock & Gerrit Nulens (Ictus) | light Victor Burel | production ND Productions | co-production Kaaitheater, Tanz im August, HAU, La Place de la Danse – CDCN Toulouse, Théâtre national de Chaillot, Festival d’Automne à Paris, CND Centre national de la danse, Opéra de Lille, Theater Freiburg, Teatro Municipal do Porto, PACT Zollverein | support Direction Régionale des Affaires Culturelles d’Île-de-France – Ministère de la Culture et de la Communication

There's more

Noé Soulier

Performing Art

performance

Performing Art
Performing Art
Kaaitheater
vr 22.03 - za 23.03.19

Nu lichamen meer en meer de musea innemen, kiest choreograaf en filosoof Noé Soulier voor een omgekeerde beweging: wat als niet de lichamen maar de kunstwerken zich aanpassen aan een nieuwe ruimte? In Performing Art kijk je naar een twintigtal kunstwerken uit de collectie van het Centre Pompidou. Niet al wandelend door een museum, maar vanop je theaterstoel.