Tristero [BE]

The Search Project

The Search Project
The Search Project

17.11 – 20.11.2010

Het juiste paar schoenen

Wensen en verlangens zijn soms moeilijk onder woorden te brengen maar toch vertaalt iedereen ze in een concrete zoektocht. Die tocht kan een leven lang duren (op zoek naar het geluk) of een paar uur (op zoek naar het juiste paar schoenen). Tristero tracht in deze voorstelling – gebaseerd op gevonden ‘zoekertjes’ – die universele zoektocht bloot te leggen. Zoekertjes vind je in alle landen, talen en vormen. De mensheid is echt op zoek naar àlles: vriendschap en seks, maar ook werk, hobby’s, vermiste dieren enz. Een zoekertjespagina is dan ook een ‘vrije tribune’ waarin iedereen die zijn leven wil veranderen aan het woord komt. Tristero neemt het publiek mee op een boeiende zoektocht doorheen een vreemde, geestige en aandoenlijke verzameling zoekertjes.

In de voorstelling wordt er Nederlands en Frans gesproken. Beide talen worden boventiteld.

● Het Brusselse collectief Tristero heeft in de voorbije jaren een fijn repertoire bijeengespeeld. Ze brachten puntige komedies en sterke 'well made plays', eigenzinnige bewerkingen van proza, maar ook sfeervol bewegingstheater of een mix van dat alles. En ook in de ‘serieuze’ stukken mocht al eens gelachen worden. Klassiekers op hun repertoire zijn Abigail’s Party (2004) van Mike Leigh en het woordenloze Living (2008). Tristero is in residentie bij het Kaaitheater.


met/avec simon andré, tierno barry, lara barsacq, annelore
crollet, youri dirkx, lorenza goos, pierre sartenaer, nele van den
broeck, ans van den eede, hilde wils en/ et nima barry, ewout
demesmaeker, nina hernalsteen, césar vromman, emma vandenbempt, nino
glickman (alternerend/en alternance) | tekst en regie/texte et mise en scène peter vandenbempt | co-regie/co-mise en scène myriam van imschoot | techniek/technique hans meijer, peter fol (kaaitheater) | productie-assistent/assistant à la production pieter de fraene | productie/production Tristero | coproductie/co-production Kaaitheater, Stuk (Leuven) | met dank aan/merci erwin carlier, gerard-jan claes, franz desutter, saar fivez, gaël santisteva, olivia rochette

Tristero est en residence au Kaaitheater.