Jan Lauwers & Needcompany [Brussels]

The Lobster Shop - try out

The Lobster Shop - try out
The Lobster Shop - try out

29.06.2006

Needcompany scoorde met De kamer van Isabella een internationale hit; deze zomer gaat het gezelschap in Avignon in première met nieuw werk, De Lobstershop, dat u volgend seizoen te zien krijgt in het Kaaitheater maar dat u nu al in try-out kan meemaken.

De Lobstershop vertelt het verhaal van Axel en Theresa. Door een stom incident sterft hun zoon. Het verdriet is allesvernietigend en als geen enkele therapie nog helpt en zijn vrouw hem verlaat, besluit Axel zelfmoord te plegen. Op de bewuste dag trekt hij zijn beste pak aan en gaat hij, bij wijze van afscheid, nog één keer kreeft eten in zijn geliefkoosde restaurant De Lobstershop.

De Lobstershop mengt kleine en grote tragedies, surreële en realistische situaties, realiteit en fictie.


texte, mise en scène Jan Lauwers
avec Hans Petter Dahl, Grace Ellen Barkey, Tijen Lawton, Anneke Bonnema, Benoît Gob, Inge Van Bruystegem, Julien Faure, Maarten Seghers
musique Hans Petter Dahl, Maarten Seghers
production Needcompany
coproduction Festival d’Avignon, Théâtre de la Ville (Paris), Théâtre Garonne (Toulouse), Pact Zollverein (Essen), Cankarjev Dom (Ljubljana), La Rose des Vents (Scène Nationale de Villeneuve d’Ascq), Festival Octobre en Normandie (Rouen), La Filature (Mulhouse), Kaaitheater (Bruxelles), deSingel (Anvers)