Eleanor Bauer & Heather Lang [US/BE]

The Heather Lang Show by Eleanor Bauer and Vice Versa

The Heather Lang Show by Eleanor Bauer and Vice Versa
The Heather Lang Show by Eleanor Bauer and Vice Versa

20.12.2012

Niets is te gek

Eleanor Bauer en Heather Lang brengen samen een dubbele one-woman show: verdubbel de vrouw, verdubbel de show. Ze mixen theatergenres en typetjes, niets is hen te gek. Ze voeren een dragshow, een spirituele talkshow, enkele televisiecommercials en nog zo een en ander ten tonele. Tussen alle zottigheid door nemen ze grote begrippen als culturele identiteit, kapitalisme en creatieve expressie op de korrel en gaan ze op zoek naar de performancecodes die 'echtheid' suggereren. Met het grote drag-gehalte van hun show zetten ze ook nog in op het thema ‘gender’ en op de bevrijding van de performer in al zijn gedaantes.

Heather Lang en Eleanor Bauer studeerden allebei aan de Tisch School of Arts in New York. In 2004 creëerden ze een groot locatieproject, The Sunset Clause. Bauer studeerde nog twee jaar bij PARTS, danste bij o.a. Rosas, Boris Charmatz en Trisha Brown en creëerde als choreografe haar eigen werk. Het Kaaitheater toonde BIG GIRLS DO BIG THINGS en de eerst twee delen van een trilogie: A Dance for the Newest Age (the triangle piece) en Tentative Assembly (the tent piece). Vanaf 2013 is Bauer 'artist in residence' bij het Kaaitheater. Lang woont nog steeds in New York. Ze danste vier jaar bij The Radio City Rockettes, treedt op in reclamespots, films en op Broadway. Daarnaast blijft ze choreografe van eigen werk en creëert ze voorstellingen met collega's als Bauer en Jason Parsons.

 

 


RESIDENTS' WEEK
In 2013-2016 zijn vier kunstenaars in residentie bij het Kaaitheater: Kris Verdonck, Mette Ingvartsen, Eleanor Bauer en Ivo Dimchev. In de voorbije jaren kwamen zij met erg sterk werk voor de dag. Bovendien hebben ze alle vier de wil uitgesproken om werk voor het grote podium te maken. We willen hen graag steunen in deze ontwikkeling naar de grote zaal. In december stellen onze vier residenten een aantal bijzondere producties voor.
Lees meer >

 

 


written and performed by Eleanor Bauer and Heather Lang | costumes by Heather Lang | video and music assistance by Matt Atkinson, Trash Is Fierce-sign by Ray Lang | production Good Move (Brussels)

There's more

Eleanor Bauer

Eleanor Bauer
Eleanor Bauer

artiest

Kaaitheater artist-in-residence 2013-2016