Jan Decorte / Campo [BE]

Tanzung

Tanzung
Tanzung

06.10 – 07.10.2010

Over de liefde

Jan Decorte werkt in zijn theatervoorstellingen al jaren met dans en dansers, zo onder meer met Charlotte Vanden Eynde en Anne Teresa De Keersmaeker. Tekst was echter de hoofdbron van elk project. In Tanzung vertrekt hij voor het eerst resoluut van beweging. Korte dansstukjes worden afgewisseld door gedichten over liefde en lust. De opzet is even ambitieus als simpel: mensen verbazen door schoonheid, beelden achterlaten op het netvlies.

De Morgen: ‘De kracht van deze voorstelling zit ’m niet in virtuositeit, maar in het broze, in de poging, en in de zelfrelativerende vleugjes humor die daarmee gepaard gaan. (…) Zoveel eerlijke kwetsbaarheid op scène is ronduit prachtig.’

● Het meesterschap van Jan Decorte schuilt vooral in de eenvoud die hij steeds weer weet te bereiken in alle middelen die hij aanwendt. Zijn taalidioom is uitgepuurd en zeer eigen. Herhaling – zoals die ook in rituelen, in het oude Griekse theater of in het Japanse Noh-theater gebruikt wordt – is het basisprincipe in de structuur van zijn voorstellingen. Die structuur hanteert hij echter nooit als een strak gegeven: zijn projecten stralen vaak een weldoende lichtheid uit.

7 PM & nagesprek op 7 oktober

U wilt niet te laat op stap of u heeft nog plannen voor later op de avond? Na uw werk een hap en dan het theater in? Naar huis met de (voor)laatste tram of bus? Bezoek onze voorstellingen in de vooravond: aanvang om 19 uur. Een overzicht vindt u op www.kaaitheater.be/7pm.

Na de voorstelling op 7 oktober gaat dramaturge Marianne Van Kerkhoven in gesprek met makers Jan Decorte en Sigrid Vinks. U kunt ook zelf vragen stellen.


direction Jan Decorte | cast Jan Decorte, Sigrid Vinks, Taka Shamoto & Tibo Vanden Borre | scenography Johan Daenen & Jan Decorte | light design Luc Schaltin & Jan Decorte | costumes Sofie D'hoore, Jan Decorte & Sigrid Vinks | production Campo (Gent) | co-production Kaaitheater & BIT Teatergarasjen (Bergen)