ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

Sound Bed, A Movement - Sound Installation

installatie
17—18.12.2011

Een toeschouwer ligt met gesloten ogen op een trolley. Luidsprekers worden behoedzaam bij zijn hoofd en voeten geplaatst. Een suggestieve cinematografische soundscape begint te spelen en wakkert beelden en verhalen aan in het hoofd van de toeschouwer.
  
Enkele performers bewegen het platform en de luidsprekers doorheen de ruimte. De toeschouwer is volledig passief en schrijdt doorheen verschillende ‘geluidsruimtes’. Zo wordt hij deelachtig aan de dans die zich ontwikkelt.
  
De beweging van de dansers en van de luidsprekers zijn als het ware een mengpaneel om live te mixen.  Zo belichamen ze de machinerie die achter special effects schuilt. Sound Bed exploreert het spectrum aan mogelijkheden die cinematografische montage biedt op vlak van vertelling, tijd en ruimte.
  
Deelnemen aan Sound Bed is een dubbele ervaring: het publiek dat de performance observeert, wordt doorheen een deconstructie van cinematografische technieken geloodst, terwijl de visuele constructie voor de deelnemer die zich in het hart van de installatie bevindt, verborgen is. Hier treedt de akoestische ervaring op de voorgrond, die eerder een emotioneel dan een analytisch effect bewerkstelligt.

concept Vera Tussing | sound designer Emanuele Constantini AMPS | performers Andrew Hardwidge, Ann Pidcock, Petra Söör, JS Rafaeli (writer), Karl Fiorini (piano), foley artists, Alex Robinson | sound consultant Mike Picknett | graphic design/pictures Alessandra Rocchetti | illustration at Bloomberg Space Julia Kalachefilming at Bloomberg Jordan Copeland | sound bed construction Dorus Daneels | supported by Vlaamse Overheid, STUK Leuven, workspacebrussels, KC Monty, The Place, Pact Zollverein, wp Zimmer, DeVIR/CAPa Faro

Alessandra Rocchetti