Thomas Bellinck / ROBIN [BE]

Simple as ABC #3: The Wild Hunt

21.05 – 28.05.2019

Aristoteles schreef dat het jagen op mensen een kunst is, toe te passen op wezens die van nature zijn voorbestemd om overheerst te worden. Welke invloed had zijn tekst de afgelopen eeuwen op het denken over en het rechtvaardigen van geweld? Wat zijn de implicaties ervan 2.400 jaar later? Hoe vastomlijnd of omkeerbaar zijn de rollen van ‘jagers’, ’toeschouwers’ en ‘prooien’? Via de vermenging van objectentheater en geluidsinstallatie probeert Simple as ABC #3: The Wild Hunt een meerstemmig portret te schetsen van een hedendaagse mensenjacht.

The Wild Hunt is het derde deel in Thomas Bellincks groeiende reeks voorstellingen en installaties die de Westerse migratiemachine onder de loep neemt. Wat voorafging? Een theatraal essay over de allernieuwste detectietechnologieën (Man vs. Machine), en een documentaire musical over de digitalisering van migratiemanagement (Keep Calm and Validate).

• Theatermaker Thomas Bellinck levert keer op keer scherp politiek commentaar, in een veelheid aan vormen. In 2017 toonde hij zijn recentste voorstelling Simple as ABC #2 in het Kaaitheater. Dit seizoen herneemt hij ook Memento Park, nu de herdenkingen van WO I ten einde lopen.


by & with Thomas Bellinck, Camille Lemonnier, Esther Severi, Jeroen Van der Ven et al | production ROBIN | co-production Kaaitheater, Onassis Cultural Centre, Kunstenfestivaldesarts | support The Flemish Government, KASK–School of Arts (Ghent University)

Kijk verder

Thomas Bellinck / ROBIN

[GEANNULEERD] Memento Park

theater

[GEANNULEERD] Memento Park
[GEANNULEERD] Memento Park

theater

za 08.12 - zo 09.12.18

Deze voorstelling is helaas afgelast wegens ziekte van één van de acteurs.

Voor het eeuwfeest van de Groote Oorlog werden kosten noch moeite gespaard. Maar wat valt er dan zo nodig te herdenken – en vooral waarom? Aan de hand van citaten van politici, marketeers en re-enactors legt Thomas Bellinck de mechanismen achter het eeuwfeest bloot. Wat is precies het verband tussen herdenking, politiek, toerisme en big business?