Barbara Raes / Beyond the Spoken

Silent Table. Ritual for the unborn

Silent Table. Ritual for the unborn
Silent Table. Ritual for the unborn

01.04.2023

In het kader van TiNWwP verplaatst Barbara Raes een stukje van haar praktijk binnen Beyond The Spoken naar de Kaaistudio’s.

In een individueel tijdslot kijkt Barbara samen met jou naar de rouw rond het ongeborene. Dat kan de diepste leegte, de hoogste stilte, het taboe zijn. In deze sessie mag je meenemen wat het ongeborene voor jou betekent, letterlijk, maar ook meer symbolisch. Het kan gaan over verliesgeboorte, afbreekgeboorte, kinderloos zijn, het onvervulde verlangen naar een tweede kind, maar evengoed de rouw om je innerlijk kind of je kindertijd…

Je kan je tijdslot alleen of met een geliefde reserveren. Naast deze individuele sessies, is er een collectief ritueel tijdens het diner s’avonds (om 21:00). Om de plek te herstellen waar het verlangen en het gemis, het gekende en ongekende, de tranen en de hoop, het water en de rotsen elkaar mogen ontmoeten.

• Barbara Raes was artistiek leider van Kunstencentrum BUDA en Vooruit (nu VierNulVier). In 2014 schoolde ze zich om tot begeleider van afscheidsrituelen in Green Fuse in Totnes (UK). Een jaar later richtte ze Beyond the Spoken op, een praktijk waarin ze mensen in hun rouwproces begeleid door het creëren en faciliteren van een uniek afscheidsritueel op maat. Sindsdien is Barbara een bijzondere schakel tussen kunst, zorg en afscheid.


There's more

Bouchra Lamsyeh & Johanna Couvée

There’s Nothing Wrong with People III: GRIEF 

workshop performance muziek party

There’s Nothing Wrong with People III: GRIEF 
There’s Nothing Wrong with People III: GRIEF 
Kaaistudio's
za 01.04 - za 01.04.23

Ieder deel van TiNWwP neemt je mee op een traject waar lichaam, geest en ziel verbonden zijn. De ervaring van de emoties woede, angst, verdriet en vreugde worden er collectief gedeeld. Nadat we ons eerder collectief verbonden met woede en angst, gaat deze voorjaarseditie over VERDRIET. Wat veroorzaakt ons verdriet? Hoe kunnen we samen rouwen?