Stephen O'Malley & Wukir Suryadi [US, ID]

Showcase: Carte Blanche to Gisèle Vienne

Showcase: Carte Blanche to Gisèle Vienne
Showcase: Carte Blanche to Gisèle Vienne

17.01.2018

Net zoals Meg Stuart, kreeg theatermaakster Gisèle Vienne van EUROPALIA INDONESIA carte blanche om zich te verdiepen in de Indonesische cultuur. Samen met Sunn 0)))-stichter Stephen O’Malley trok ze naar Java en Bali om zich onder te dompelen in een magische wereld van performatieve rituelen. Hun ontmoeting met muzikant Wukir Suryadi, stichter van de band Senyawa, resoneerde lang na. Tijdens deze avond laten ze je delen in dat avontuur en de muzikale filosofie die hen verbindt.


Co-presented by Kaaitheater, EUROPALIA INDONESIA & Kobalt Works

programmaboekje - programme de salle - evening programme

There's more

Gisèle Vienne

CROWD

dans muziek

CROWD
CROWD
Kaaitheater
vr 26.01 - za 27.01.18

Vertrekkend vanuit rituelen en vieringen brengt Gisèle Vienne een groep van 15 jongeren bij elkaar die dansen op een dj-set van Peter Rehberg. Tegen het discours in dat alle geweld als barbaars bestempelt, zoekt ze naar verschijningsvormen en afbeeldingen van geweld die een waardevolle, positieve rol spelen in de samenleving.

Meg Stuart & Jompet Kuswidananto / Damaged Goods

Celestial Sorrow

dans performance

Celestial Sorrow
Celestial Sorrow
Kaaistudio's
do 18.01 - wo 24.01.18

Meg Stuart en beeldend kunstenaar Jompet Kuswidananto wagen zich aan een artistieke ontdekkingstocht doorheen collectieve herinneringen en fictieve trauma’s. Imaginaire en onzichtbare ruimtes – en de stemmen die ze tot leven wekken – vormen slechts enkele van de vertrekpunten voor een avontuurlijk onderzoek op onbekend terrein.

Eko Supriyanto

Salt

dans

Salt
Salt
Kaaitheater
do 19.10.17

Als nieuwe stem binnen het hedendaagse Indonesische danslandschap onderzoekt Eko Supriyanto de relatie tussen zijn Javaanse culturele erfgoed en het ritme van de onderwaterwereld – een wereld zonder zwaartekracht waar een ander perspectief mogelijk wordt. Hij put uit zijn klassieke dansopleiding, zijn duikervaringen en de Javaanse landbouwtraditie van het kerven in de grond.

‘Verlangen naar een gevoel van trance’

in gesprek met Gisèle Vienne

‘Verlangen naar een gevoel van trance’
‘Verlangen naar een gevoel van trance’

Interview

di 12.12.17

Voor CROWD nodigde de Franse kunstenares en choreografe Gisèle Vienne vijftien jongeren uit om zich over te geven aan de technobeats van de jaren 90. Enkele weken voor de première hebben we het met haar over de presentatie en representatie van geweld, over Indonesische rituelen, en door kunstenaars gecreëerde begrafenissen.