kabinet k & hetpaleis

PROMISE ME (8+)

PROMISE ME (8+)
PROMISE ME (8+)

14.11.2021

Ode aan de roekeloosheid in tijden van absolute veiligheidsobsessie. Nee, dat is het woord niet, roekeloosheid.
Wat dan wel? Geestdrift, gloed. Ja, je moet zuinig zijn op je lijf, maar daarom toch niet zuinig op het leven?

Uit: Ode aan mijn littekens, een pleidooi voor roekeloosheid
david van reybrouck

Een lofzang op de ongetemden, de roekelozen, de dapperen. Een voorstelling in het teken van bravoure, lef en ongeremde overgave. Tomeloos fysiek en driftig, in een danstaal die zich ontwikkelt rond begrippen als slingeren, stuiteren en kantelen. Met lichamen die de extremen opzoeken in tegenspanning.

Over zekerheden op de helling zetten. Een veelvoud van confrontaties aangaan. Komaf maken met onverschilligheid. Het omarmen van de explosieve krachten die het leven in zich draagt. Over de hunkering naar al wat groots is. Over littekens en de verhalen die ze achterlaten op onze huid.

Met live muziek van Thomas Devos. Hij daagt de dansers uit om hun schrik af te leggen en zich in de arena te gooien, met pure levensdrift.


Choreography: Joke Laureyns & Kwint Manshoven - Composition and live music:  Thomas Devos met Ido Batash,Ilena Deboeverie, Téa mahaux, Zélie mahaux, Kwint manshoven, Juliette Spildooren, Lili Van Den Bruel - Scenography: Dirk de hooghe & Kwint manshoven dramaturgie Mieke Versyp - Lighting Dirk De Hooghe

There's more

Anna Rispoli

Close Encounters

performance

Close Encounters
Close Encounters
Kaaitheater
za 13.11 - zo 14.11.21

Stel je een wereld voor waarin we elkaar niet kunnen aanraken. Stel je nu voor dat je er een tiener bent die moet jongleren met verlegenheid en het hormonale magnetisme dat uitgaat van je leeftijdsgenoten. Close Encounters is een serie intieme gesprekken van een groep tieners, waarin ze de relatie tussen intimiteit, autoriteit, ongehoorzaamheid en liefde onder de loep nemen.

Aminata Demba & Laika

LE LIEU SECRET DE BINTA (9+)

theater

LE LIEU SECRET DE BINTA (9+)
LE LIEU SECRET DE BINTA (9+)
Kaaistudio's
za 13.11.21

Binta is een stoer en vindingrijk meisje van 9 jaar. Het is bezoekuur in het kindertehuis waar ze verblijft. Vol ongeduld kijkt ze uit naar de komst van haar mama. Terwijl ze wacht, neemt ze je mee in haar geheime binnenkamer, in het gezelschap van vriendje Yoeri.

Inti Théâtre

Ballon Bandit (3+)

theater

Ballon Bandit (3+)
Ballon Bandit (3+)
Kaaistudio's
do 11.11 - do 11.11.21

Pierre Paul Constant heeft aan een paar vinylplaten van David Bowie en een gele bal genoeg om eenzaamheid te transformeren tot een verfrissende en poëtische pop-rock ervaring.

Francesca Grilli

SPARKS 2021

performance

SPARKS 2021
SPARKS 2021
Kaaistudio's
do 11.11 - vr 12.11.21

SPARKS 2021 van Francesca Grilli is een participatief project dat gebaseerd is op een eenvoudige handeling: kinderen lezen de toekomst van volwassenen in de palm van hun hand, als een hoopvol gebaar en als breuk met het verleden. Het opzet is eenvoudig; de kinderen, mysterieus. En als volwassene moet je vooral zwijgen. Wees stil, geef je over aan hun kracht, en stel je open voor hun visies en reflecties.