Perspectives on Landscape

Perspectives on Landscape
Perspectives on Landscape

29.06.2019

WORKING TITLE FESTIVAL — 

“the landscape not moving but being always in relation, the trees to the hills the hills to the fields the trees to each other any piece of it to any sky and then any detail to any other detail, the story is only of importance if you like to tell or hear a story but the relation is there anyway” – Gertrude Stein

Een landschap is onlosmakelijk verbonden met een perspectief. Het wordt gecreëerd door een individuele kijk op de natuur, een selectie van elementen door een toeschouwer of kunstenaar. Aan de andere kant, ingegeven door een gedeelde kennis van hoe een bepaald landschap eruitziet, lezen en selecteren we deze elementen doorheen een culturele en sociale filter. Een landschap ligt tussenin de individuele blik en gedeelde kennis.

Dit salon nodigt festivalartiesten uit wiens praktijk inspeelt op het begrip landschap om hun perspectieven te delen. Op zoek naar verbanden tussen deze verschillende invalshoeken, biedt Kosi Hidama’s interieurtuin Garden of solid subtleness de setting voor een collectief denkproces over de notie van het landschap in de hedendaagse dramaturgie. 

There's more

Kosi Hidama

Garden of solid subtleness

installatie

Garden of solid subtleness
Garden of solid subtleness
Kaaistudio's
vr 28.06 - za 29.06.19

WORKING TITLE FESTIVAL — Verborgen in de kelders van workspacebrussels, zit Kosi Hidama’s keramiekatelier. Zijn werk, dat hij de afgelopen jaren in deze ruimte ontwikkelde, begon langzaam maar zeker op te duiken in alle andere ruimtes van het gebouw. Met Garden of solid subtleness creëert Kosi een interieur-zomertuin, waarin hij zijn keramiek combineert met subtiele geluiden. De kunstenaar nodigt zijn vriend Misha Downey uit om samen dit landschap uit aardewerk te maken.