Patrícia Portela [PT/BE]

Parasomnia - Late Night

Parasomnia - Late Night
Parasomnia - Late Night

21.12.2017

18:00 → 00:00 
Late night opening Parasomnia

19:00
Artist talk with Patrícia Portela

20:00 → ... 
Sleeping Supper - food by chef Annick Gernaey

 

Wat betekent het om je over te geven aan slaap, in een samenleving die dat als een onvermijdelijke ziekte beschouwt? Patrícia Portela nodigt je uit in een installatie van vier kamers, die je één voor één doorloopt. Een reeks schilderijen trekt voorbij, beelden vloeien haast onopgemerkt in elkaar over. Tijdens het beluisteren van 1.001 verhalen word je tot slaap – of net tot waken – verleid.

Portela vertrok van het onafgewerkte essay Over het slapen, het waken en de afwezigheid van dromen (1890) van Acácio Nobre, en van zijn reflecties over het onderzoek van twee 19e-eeuwse neuroanatomisten naar de slaap van vogels. Parasomnia wil de ‘productie van melatonine’ stimuleren, net als de ‘gepaste slaapverwekkende nevelen voor de inductie van een regeneratieve slaap en helderheid van dromen’.

• Patrícia Portela is schrijfster en theatermaakster van o.a. The Private Collection of Acácio Nobre, dat ze toonde tijdens Performatik11.

“We moeten terug leren om elkaar en onszelf tijd te schenken om te dromen” -  Patricia Portela in De Morgen


concept, text & space Patrícia Portela | moving image post-production irmãlucia visual effects | soundscape Christoph de Boeck | voices Célia Fechas & guests | violin player Elisabeth Drouwé | food & beverages foodlovers companie/Annick Gernaey | jewelry Alda Salavisa | design benches João Gonçalves | execution benches Leonel & Bicho

programmaboekje - programme de salle - evening programme

There's more

Patrícia Portela

Parasomnia

expo installatie

Parasomnia
Parasomnia
Kaaistudio's
di 19.12 - do 21.12.17

Wat betekent het om je over te geven aan slaap, in een samenleving die dat als een onvermijdelijke ziekte beschouwt? Patrícia Portela nodigt je uit in een installatie van vier kamers, die je één voor één doorloopt. Parasomnia wil de ‘productie van melatonine’ stimuleren, net als de ‘gepaste slaapverwekkende nevelen voor de inductie van een regeneratieve slaap en helderheid van dromen’. Een reeks schilderijen trekt voorbij, beelden vloeien haast onopgemerkt in elkaar over. Tijdens het beluisteren van 1.001 verhalen word je tot slaap – of net tot waken – verleid.

VIDEO: Artist talk met Patrícia Portela

VIDEO: Artist talk met Patrícia Portela
VIDEO: Artist talk met Patrícia Portela

Video

do 01.02.18

Patrícia Portela in gesprek met Pieter T'Jonck naar aanleiding van Parasomnia.