Nadia Sels [BE]

Over Mythos & Logos Aantekeningen bij Mount Olympus van Jan Fabre

Over Mythos & Logos
Over Mythos & Logos

24.09.2016

Mount Olympus is een epos gebaseerd op de verhalen uit de antieke Griekse mythologie, die tegelijkertijd het mooiste en het vreselijkste in de wereld en de mens verklaren. Maar de Grieken verklaarden het wereldgebeuren niet alleen aan de hand van hun goden. Vanaf de 7e eeuw v.Chr. probeerden de presocratici de wereld ook vanuit de natuur te verklaren, met behulp van de rede. Ze zochten daarvoor naar een wetmatigheid: de logos. De strijd tussen mythos en logos was geboren. Aan de rand van Mount Olympus spreekt Nadia Sels (UAntwerpen, UGent) over de rol en het belang van mythen in de onttoverde wereld van vandaag.

There's more

Jan Fabre / Troubleyn

Mount Olympus

theater

Mount Olympus
Mount Olympus
Kaaitheater
za 24.09.16

Met geweld, extase en Homerisch gelach verbrijzelt Jan Fabre de Griekse tragedie. Een 24 uur durende maalstroom van beelden ontvoert je naar een andere, labyrintische tijd. Beklim de berg –  samen met 27 performers over vier generaties –  en maak deel uit van een monumentale gebeurtenis.

VIDEO: Nadia Sels

Over Mythos en Logos

VIDEO: Nadia Sels
VIDEO: Nadia Sels

Video

do 06.10.16

Mount Olympus is een epos gebaseerd op de verhalen uit de antieke Griekse mythologie, die tegelijkertijd het mooiste en het vreselijkste in de wereld en de mens verklaren. Maar de Grieken verklaarden het wereldgebeuren niet alleen aan de hand van hun goden. Vanaf de 7e eeuw v.Chr. probeerden de presocratici de wereld ook vanuit de natuur te verklaren, met behulp van de rede.