Christoph De Boeck [BE] Anke Van Meer & Saïd Gharbi

Over geluid en verbeelding

Over geluid en verbeelding
Over geluid en verbeelding

21.10.2017

Christoph De Boeck (artistiek directeur Overtoon) vertelt hoe blinden hun omgeving waarnemen door subtiele veranderingen in akoestiek te interpreteren. Met behulp van kleine echo’s ontstaat een letterlijke 'ver-beeld-ing' van de ruimte. Ook kunstenaars zijn aan de slag gegaan met klanken en echo-locatie om een ruimte te scheppen, waarvan hij enkele voorbeelden bespreekt. Nadien gaat Christoph in gesprek met Anke Van Meer en Saïd Gharbi.

• Anke Van Meer is met In Mijn Hoofd de winnaar geworden van De beste podcastwedstrijd, georganiseerd door Radio 1. In haar inzending probeert Anke te verklanken wat zich in allerlei hoofden afspeelt. Hoofden van een afasiepatiënt, van een blinde, van een verliefde, van iemand met het syndroom Gilles de la Tourette... Hoofden waarin het anders maalt dan in de onze. In de Kaaistudio’s kun je ook naar deze podcasts luisteren.

• Saïd Gharbi – blind sinds zijn veertiende – begon in 1992 te dansen bij Ultima Vez en Wim Vandekeybus. Later creëerde hij zijn eigen voorstellingen als acteur en danser. 

There's more

Mette Edvardsen

We to be

theater performance

We to be
We to be
Kaaistudio's
vr 20.10 - za 21.10.17

Mette Edvardsen verruimt het klassieke speelvlak drastisch. Ze speelt We to be op drie plaatsen tegelijk: in het boek waaruit ze voorleest, op de lege scene als projectiescherm van je verbeelding, en in de ether als een live radio-uitzending.

VIDEO: Christoph De Boeck - over geluid en verbeelding

VIDEO: Christoph De Boeck - over geluid en verbeelding
VIDEO: Christoph De Boeck - over geluid en verbeelding

Video

di 24.10.17

Christoph De Boeck (artistiek directeur Overtoon) vertelt hoe blinden hun omgeving waarnemen door subtiele veranderingen in akoestiek te interpreteren. Nadien gaat Christoph in gesprek met Anke Van Meer en Saïd Gharbi.