Opening Night

Opening Night
Opening Night

30.09.2022

Voor de eerste avond in De Kriekelaar geeft Kaaiheater carte blanche aan Soa Ratsifandrihana, onze artist in residence vanaf 2023, om de Kriekelaar over te nemen. Kom en ontdek op 30 september Soa's invloeden, zowel muzikaal als culinair, bij haar eerste solovoorstelling. g r oo v e is een uitnodiging om te dansen, waarop we tijdens deze avond collectief en stomend kunnen reageren.

Op het menu: een jazzconcert door Joël Rabesolo op gitaar en Angelo Moustapha op drums. Joël wordt gezien als een van de meest vooraanstaande Malagasy muzikanten van zijn generatie, terwijl Angelo een percussiewonder is uit de Beninese scene.

Het restaurant Mbar'a'Kaly voorziet smakelijke, Madagaskische gerechten. 

Soa presenteert daarna g r oo v e, haar eerste solo, een ode aan het plezier van dansen. In het verlengde daarvan nodigt ze Freestyle Lab uit, een collectief onder leiding van Anissa Brennet dat de hiphopcultuur in België promoot, en Gem&I, een jonge artieste die met haar kosmische sets de Brusselse scène verovert. Een jam van Freestyle Lab zet een feestavond in die zal eindigen met een set van Gem&I.


19:00 Madagaskische maaltijd geserveerd door Mbar’a’Kaly 
> gelieve op voorhand te reserveren (vóór 28/09): kies de vegetarische ravitoto (cassavebladeren fijngestampt met kokos met rijst en tomatenrougail) of de hena ritra (een Madagaskische stoofpot met rundvlees)

19:00 jazzconcert door Ô Ry Be (Joël Rabesolo en Angelo Moustapha)
gratis

20:30 g r oo v e van Soa Ratsifandrihana

21:15 jam Freestyle Lab + party with DJ Gem&I DJ Owdi
gratis

01:00 einde

programmablad / feuille de salle / programme leaflet

There's more

Soa Ratsifandrihana

g r oo v e

dans

g r oo v e
g r oo v e
De Kriekelaar
vr 30.09 - za 01.10.22

In haar eerste eigen creatie speelt Soa Ratsifandrihana een spel met haar gelaagde achtergrond. Muziek, dans en licht reageren op elkaar en gaan steeds nieuwe verbindingen aan waardoor ze een organisch veranderende ruimte vormen. Alles is ritme. g r oo v e nodigt ons uit om te luisteren en het sobere en delicate plezier van het dansen te beleven.