Burning Ice #5

OPENING NIGHT

OPENING NIGHT
OPENING NIGHT

05.06.2012

18:00 - EXPO

Damien Chivialle, UFU (URBAN FARM UNIT)
De Franse designer Damien Chivialle plaatst een serre bovenop een container waarin zich een aquarium met vissen bevindt. Hun water en uitwerpselen voeden de planten in de serre, die op hun beurt het water zuiveren zodat het terug proper in het aquarium vloeit. Het resultaat: een zelfregulerende stadsboerderij ter grootte van een parkeerplaats. Te zien in Parijs, Lissabon, Zürich en Brussel. >>>

Voorraad BRXL
Voedselproductie middenin de stad, het is dé trend van het moment. Met Voorraad BRXL Réserve willen we tonen dat de Brusselse stadslandbouw leeft en potentieel heeft. Een aantal bestaande initiatieven stelt zich voor en biedt hun producten te koop. >>>

Annemie Maes/Okno, Bee monitoring project
Kunstenares Annemie Maes heeft in de Brusselse kanaalzone tien bijenkorven die staan opgesteld in twee daktuinen – op het dak van het Kaaitheater staat nu ook een korf. Een kleine expositie brengt de resultaten van haar onderzoek in beeld. >>>

Els Dietvorst, The Black Lamb
Documentairemaakster en kunstenaar Els Dietvorst verhuisde onlangs van Brussel naar Ierland. Vanuit een schapenboerderij in Duncormick werkt ze aan een filmproject waarvan men de vorderingen kan volgen op haar website. Tijdens Burning Ice # 5 toont ze de website-in-progress. >>>

Video
Gratis videoprogramma met werk van Elina Talvensaari, Michael Robinson, Laura Zuallaert, Christian Jankowski, Winy Maas & The Why Factory. >>>

 

 


19:00 - PERFORMANCE   

Anna Mendelssohn, Cry Me A River
De Oostenrijkse actrice Anna Mendelssohn verwerkte tientallen lezingen, debatten en interviews over klimaatverandering in een monoloog die de complexiteit van het onderwerp niet uit de weg gaat. Een mozaïek van betekenissen dat zowel ontroert als tot nadenken stemt vanwege de rijkheid van haar theatertalent.’ >>>

 

 

 

 


20:30 - TALK  

Carolyn Steel, Hungry City
Carolyn Steel volgt het spoor van ons voedsel, van het platteland tot de stad, via markten en supermarkten, keukens en eettafels, afvalverwerking en terug. Ze vraagt zich af hoe we voedsel kunnen benutten als een manier om onze steden beter te begrijpen, beter te ontwerpen, en leefbaarder te maken. >>>