workspacebrussels

OPEN STUDIOS

OPEN STUDIOS
OPEN STUDIOS

21.04 – 23.04.2023

Jaarlijks organiseert workspacebrussels een Open Studios parcours. Kunstenaars in residentie openen de deuren van hun studio en gaan in dialoog met een publiek. Dit jaar vindt Open Studios plaats op vier locaties in de stad, waar je telkens een brede waaier aan artistiek talent kan leren kennen. Het volledig programma wordt begin maart bekend gemaakt op www.workspacebrussels.be. Hieronder alvast een vooruitblik naar enkele van de projecten. 

In het steeds evoluerende choreografisch project 'Basically' creëert Nikima Jagudajev tijdelijke gemeenschappen tussen performers en kijkers. Elke presentatie is een uniek moment dat aan de haal gaat met ons gevoel van tijd en ruimte. 

Theatermaker Mira Bryssinck stelt een nieuwe tekst voor waaraan ze tijdens haar residentie heeft gewerkt. 'De Aangegrepenen' schetst een gemeenschap die melancholische mensen wil re-integreren en stelt zo kritische vragen over hoe we omgaan met wie het label ‘mentaal kwetsbaar’ opgespeld krijgt.  

In 'La conspiración de las formas' van Amparo Gonzalez Sola bewerken drie vrouwen een blok beton in een krachtig fysiek en auditief ritueel. Ze transformeren het harde materiaal in vloeibare materies die op hun beurt leiden tot het zingen van liederen. 

Huiskunstenaar caterina daniela mora jara zal materiaal delen uit een residentie waarin ze een studio deelt met andere artiesten die rond moedertalen werken. Ook geeft ze een eerste inkijk in het boek waaraan ze werkt, een lexicon dat haar ervaringen als choreografe en performer uit Argentinië in Westerse instituten en tradities tastbaar maakt. 

Workspacebrussels ondersteunt podiumkunstenaars in de ontwikkeling van een duurzame praktijk. Tijdens deze editie van Open Studios geven kunstenaars Kai Merke, Filip Vest, caterina daniela mora jara en Emile Pinault de tussenruimtes van het festival vorm


Presented by workspacebrussels in workspacebrussels, Kaaistudio’s, Les Brigittines & WIELS