PARTS [BE]

New Works # 1

New Works # 1
New Works # 1

09.06.2010

Een nieuwe generatie choreografen en dansers steekt zijn neus aan het venster: 24 studenten uit 12 landen beëindigen hun opleiding aan PARTS, de dansschool onder leiding van Anne Teresa De Keersmaeker. In de laatste twee jaar van de opleiding ligt de nadruk op creatief onderzoek en het creëren van eigen werk en maken gastchoreografen nieuwe creaties voor de studenten. Een selectie van dat werk wordt getoond in een internationale tour, die in Brussel het Kaaitheater aandoet.

Drie programma’s zijn gewijd aan de eigen creaties van de studenten, van solo’s tot kwartetten. De samenstelling van de programma’s zal pas in mei bekend zijn, maar het wordt alleszins een bijzonder gevarieerd palet van wat vandaag als dans gelabeld wordt/kan worden. Een tiental stukken staat op het programma, verspreid over drie avonden.

Het vierde programma is een nieuwe versie van Anne Teresa De Keersmaekers Drumming uit 1998, een ijkpunt in het oeuvre van Rosas op muziek van Steve Reich. Net als de muziek komt de dans voort uit één enkele bewegingsfrase, die een uur lang geëxploreerd wordt doorheen eindeloze combinaties, variaties en transformaties. De studenten werken gedurende drie maanden aan een nieuwe versie van het stuk, onder leiding van Marta Coronado, Jakub Truszkowski en Anne Teresa De Keersmaeker zelf.


Programma:

Light as a feather, green as an Apple

by/with Veli Lehtovaara, Maria Silva
 
I have to get ready to get ready
by Peter Savel | with Stanislav Dobak, Peter Savel, Anaïs Van Eycken

PAUZE

Little perceptions
by Noé Soulier | with Thibault Lac, Daniel Linehan, Noé Soulier

Trio lio lei

by Mikko Hyvönen | with Aron Blom, Mikko Hyvönen, Guo Rui