Eleanor Bauer & Chris Peck [US/BE/SE, US, BE] Goodmove

New Joy

New Joy
New Joy

30.05 – 01.06.2019

Met blijdschap of optimisme heeft het niets te maken – dat zou onder ‘Old Joy’ vallen. In New Joy gaat Eleanor Bauer de confrontatie aan met de chaos, overdaad en absurditeit van het leven in dit post-truth-informatietijdperk. In welke mate zijn we in staat om echte informatie van ruis te onderscheiden? Kunnen we nieuwe vormen van begrip creëren, door beter samen te werken met elkaar en met apparaten?

Om de uitdagingen van deze tijd bij de horens te vatten, concipieert New Joy een 21e-eeuwse versie van het dadaïsme: het dataïsme. Verschillende talen en vormen passeren de revue, van lichaamstaal over gesproken taal tot computertaal en weer terug. Van emotionele tot kunstmatige intelligentie. Van beweging tot geluid. Bauer en partner in crime componist Chris Peck mixen esthetische, sociale en informatieve dimensies, met een cyber a cappela Dataist opera als resultaat. Begeef je in het oog van de zintuiglijke informatiestorm, waar zich een trainingsprogramma afspeelt voor iedereen die worstelt met leven in het nu.

•  Als artist-in-residence in het Kaaitheater (2013-2016) presenteerde Eleanor Bauer (ex-PARTS) o.a. haar triangle-tent-time-trilogie en de ‘talk show, variety show, shit show’ Bauer Hour. Samen met Chris Peck creëerde ze al This is not a Popsong en Meyoucycle.


concept and direction Eleanor Bauer & Chris Peck | choreography Eleanor Bauer | music Chris Peck | scenographic design collaboration Karel Burssens & Jeroen Verrecht/88888 | costume design collaboration Sofie Durnez | instrument design assistance Shane Koss | created with and performed by William Bartley Cooper, Kevin Fay, Gina Haller, Michael Lippold, Veronika Nickl, Anouk Peeters (for these performances Veronika Nickl will be replaced by Eleanor Bauer)  | co-production Schauspielhaus Bochum, Dounaufestival, Festival Rencontres Chorégraphiques de Seine Saint Denis

There's more

Ictus & Julie Pfleiderer

SAFE

muziek performance

SAFE
SAFE
Kaaistudio's
do 22.11 - vr 23.11.18

SAFE begint als een concert, om te evolueren tot een gesofisticeerd live hoorspel. Vertrekkend vanuit Todd Haynes’ film Safe (1995) – waarin een vrouw steeds intensere allergische aanvallen ondergaat – schetsen Ictus en Julie Pfleiderer een beeld van hedendaagse hypersensitiviteit. Stap mee in een immersieve reis die alle zintuigen bespeelt!

Ictus & Suzanne Vega

Einstein on the Beach

muziek

Einstein on the Beach
Einstein on the Beach
Kaaitheater
wo 05.06.19

In 1976 ging de legendarische opera Einstein on the Beach van Phillip Glass, Robert Wilson en Lucinda Childs in première op het Festival van Avignon. Het Ictus-ensemble slaat voor deze nieuwe concertante versie de handen in elkaar met het Collegium Vocale Gent en met neo-folklegende Suzanne Vega. De muzikale compositie én de muzikaliteit van het libretto staan voorop in een minimalistisch en hypnotiserend klankbad van 200 minuten.

Eleanor Bauer

A lot of moving parts

dans

A lot of moving parts
A lot of moving parts
Kaaistudio's
vr 11.01 - za 12.01.19

Hoe denkt dans doorheen Eleanor Bauer en hoe denkt Eleanor Bauer doorheen dans? In deze solo brengt de Amerikaanse choreografe en performer Eleanor Bauer jaren van danspraktijk en -schriftuur samen. Ze gaat aan de slag met fricties, botsingen, vertalingen, liefdesverhoudingen en lacunes tussen dans en taal.