tg STAN & de KOE [BE]

My Dinner with André

My Dinner with André
My Dinner with André

15.06 – 16.06.2018

Conflicterende filosofieën

In My Dinner with André – naar het scenario van de gelijknamige film van Louis Malle uit 1981 – schuiven Damiaan De Schrijver en Peter Van den Eede aan tafel voor een viergangenmaaltijd. Terwijl de ene een nuchtere humanist is, oreert de andere uitvoerig over zijn extravagante spirituele ervaringen. Wat volgt is een hilarisch gesprek over hun conflicterende persoonlijke filosofieën, over het leven, en vooral over het theater. Iedere avond staat een andere kok op scène om de verschillende gangen te bereiden.

Na de première in 1998 ging de voorstelling uitgebreid op tournee in Vlaanderen en Nederland, en haalde in 1999 de Grote Prijs van het Theaterfestival binnen. In 2005 gaven De Schrijver en Van den Eede de aftrap van de Franstalige tournee, de taal waarin ze de voorstelling intussen het vaakst hebben gespeeld. Het tweetal stond al zo’n 200 keer op de planken met My Dinner with André – telkens met evenveel spelplezier. Mis de 20ste verjaardag van deze cultvoorstelling niet!

Ja,
weet ge,
in de seksuele daad
is er dat ene ongelooflijke ogenblik
waarop ge volledig vergeet
en direct daarna
begint ge weer na te denken
over van alles,
over toneel,
over wat ge morgen allemaal gaat doen.

‘Na drie en een half uur krijg je het gevoel disgenoot én deelgenoot te zijn geworden.’
— JURYRAPPORT THEATERFESTIVAL 1999


tekst André Gregory & Wallace Shawn, naar het scenario van de gelijknamige film van Louis Malle | bewerking, van en met Damiaan De Schrijver & Peter Van den Eede | kostuums Inge Büscher | productie tg STAN, de KOE

programmaboekje - programme de salle - evening programme

There's more

tg STAN

Poquelin II

theater

Poquelin II
Poquelin II
Kaaitheater
vr 24.11 - zo 26.11.17

In 2004 doken de spelers van tg STAN het oeuvre van Molière in, om vervolgens de hilarische montage-voorstelling Poquelin te creëren. Nu, tien jaar later, gaan ze met Kuno Bakker, Els Dottermans, Willy Thomas en Stijn Van Opstal opnieuw aan de slag, deze keer met Le Bourgeois Gentilhomme en L’Avare.

tg STAN, de KOE & Maatschappij Discordia

Atelier

theater

Atelier
Atelier
Kaaistudio's
wo 28.02 - za 03.03.18

Hebben toneelmakers – zoals beeldhouwers en schilders – een atelier om hun ideeën in materie om te zetten? Matthias de Koning, Damiaan De Schrijver en Peter Van den Eede reconstrueren de vierde wanden, om die vervolgens weer te slopen. Welkom in dit laboratorium van het naturalisme, realisme en hyperrealisme!

de KOE

HelloGoodbye

theater

HelloGoodbye
HelloGoodbye
Kaaitheater
wo 20.12 - do 21.12.17

De KOE is nog niet klaar met het midden. Het gezelschap speelt een selectie aankomst- en vertrekscènes uit de Russische en westerse literatuur, en vult die aan met eigen teksten. Acht acteurs laten 35 personages opkomen en afgaan in een symbiose van ontvangst- en afscheidsceremoniën. Want niemand blijft.