GrauSchumacher Piano Duo [DE]

Mantra

Mantra
Mantra

13.03.2018

Mantra van Karlheinz Stockhausen is een van dé cultwerken van de 20e-eeuwse klassieke muziek. Het werk is een uitdijend klankuniversum, een kosmische dans van een oermelodie. Maar Mantra is evenzeer een ritueel in klank, een uurlange meditatie op de mystieke relatie tussen eenheid en veelheid, uniformiteit en variatie. Alle tempi, timbres en dynamiek analyseren heeft geen zin – de compositie draait daarentegen volledig om intuïtie en ervaring. Andreas Grau en Götz Schumacher vormen het uitgelezen duo om het stuk te vertolken. De muzikale soulmates hebben het werk al meer dan twintig jaar in de vingers. GrauSchumacher geldt dan ook als de absolute specialist voor de uitvoering van dit hypnotiserende meesterwerk.


co-presentatie Festival van Vlaanderen/Klarafestival, Kaaitheater | muzikale informatica Patrick Delges/Centre Henri Pousseur

programmaboekje

There's more

Laurent Chétouane

Out of Joint / Partita 1

dans muziek

Out of Joint / Partita 1
Out of Joint / Partita 1
Kaaitheater
vr 02.02 - za 03.02.18

Wat als we na eeuwen van rechtop lopen, de verticaliteit weer loslaten? Deze vraag vormt het startpunt van de nieuwe creatie van Laurent Chétouane. Twee dansers en een danseres zoeken naar nieuwe evenwichten in een ontwrichte setting. Een violist begeleidt hen ondertussen live op scène met Bachs eerste vioolpartita in b-mineur.

Daniel Linehan/Hiatus, Alain Franco & Jean-Luc Plouvier

Un Sacre du Printemps

dans muziek

Un Sacre du Printemps
Un Sacre du Printemps
Kaaitheater
vr 23.03 - za 24.03.18

Voor deze ambitieuze groepschoreografie bijt Daniel Linehan zich vast in Stravinsky’s Le Sacre du Printemps. Hij kiest voor de prachtige versie voor twee piano’s, die live wordt uitgevoerd door Jean-Luc Plouvier (van Ictus) en Alain Franco. Zelf neem je plaats vlakbij de dertien dansers en de pianisten – een nabijheid die zorgt voor een collectief gedeelde energie.