Tristero & transquinquennal [Brussels]

L'un d'entre nous

L'un d'entre nous
L'un d'entre nous

10.10.2006

Een geestig relaas over de maatschappij, de liefde en onze intiemste gedachten

‘Wat weet u nu van politiek? Wat weet u nu van de liefde? Wat weet u nu van ons? En wat weten wij daar nu van?’

Het Brusselse theatergezelschap Tristero stelt graag vragen. Deze keer krijgt u alleen de antwoorden te horen. L'un d'entre nous is een fijnzinnige en geestige tekst over fundamentele onderwerpen: van politiek en maatschappij tot liefde en relaties. Een niet aflatende stroom feiten, statements, boutades, clichés, leugens en persoonlijke geheimen geven een inkijk in de gedachtewereld van de spelers.

De voorstelling was als lezing te zien tijdens BRXLBRAVO en ging in première in kc nOna (Mechelen). Volgens De Standaard is ‘deze slimme voorstelling een schot in de roos’. In het kader van 'Shuffle', onze feestweek in het begin van het seizoen, speelt Tristero nu samen met transquinquennal de Franse versie onder de naam L'un d'entre nous.

Op 25, 26 en 27 oktober speelt Tristero deze voorstelling nog eens, deze keer in het Nederlands.

Vorig seizoen stond Tristero in de Kaaitheaterstudio’s met Play with Repeats, een gitzwarte komedie van Martin Crimp, en sedert ons Komediefestival (2004) hernemen we elk seizoen minstens één keer Abigail’s Party van Mike Leigh dat in de versie van Tristero cultstatus verwierf.


avec Bernard Breuse, Miguel Decleire, Kristien De Proost, Youri Dirkx, Stéphane Olivier, Iris Van Cauwenbergh, Peter Vandenbempt
décor Emma Denis
texte Peter Vandenbempt
production
TRISTERO en collaboration avec TRANSQUINQUENNAL et KC nOna