Benoît Lachambre / par b.l.eux [Montréal]

Lugares comunes

Lugares comunes
Lugares comunes

25.05 – 27.05.2006

De Canadese danser en choreograaf Benoît Lachambre, bekend van zijn samenwerking met o.a. Meg Stuart, exploreert in zijn werk vooral de dynamiek van communicatie en zintuiglijke waarneming. Zijn nieuw werk heet Lugares comunes. Dat betekent zoveel als ‘gedeelde ruimte’ en verwijst naar het onzichtbare raakvlak tussen mensen onderling en tussen de mens en zijn omgeving. Het gaat over die momenten waarop plots een samenloop ontstaat tussen het ene en het andere, tussen dansers en toeschouwers, tussen scène en zaal, tussen binnen en buiten… De danser is voor Lachambre het voorbeeld par excellence van een sublieme vereniging van individu en omgeving. Hij brengt er negen op de scène. Samen bevragen ze de scheidingslijnen van de traditionele theaterruimte, op zoek naar de schemerzone waar danser en toeschouwer elkaar vinden. Lugares Comunes wordt frivool als een musical, futuristisch en utopisch als science fiction.


chorégraphie Benoît Lachambre
dramaturgie Myriam van Imschoot
conception de l'espace et des costumes Nadia Lauro
danse Germana Civera, Daelik, Hanna Hedman, Saskia Hölbling, Ziyian Kwan, Moravia Naranjo, Fabrice Ramalingom, Andrea Stotter, Stephen Thompson
production Par B.L.EUX
coproduction cie.DANS.KIAS (Vienne), ImPulsTanz (Vienne), Kaaitheater, PACT Zollverein (Essen), Le Quartz, Scène nationale de Brest, Tanz im August (Berlin), Théâtre de la Ville (Paris)
présentation KunstenFESTIVALdesArts & Kaaitheater

par b.l.eux / Benoît Lachambre est chorégraphe en résidence au Quartz, Scène nationale de Brest, et bénéficie du soutien du Conseil des arts et des lettres du Québec, du Canada Council for the Arts et du Conseil des arts de Montréal.


Workshop EXTENDING THE COMFORT ZONE: plus...