Felicity Ford & Valeria Merlini | David Helbich

Listening Back and Forth in Brussels | Drag + Drop

Listening Back and Forth in Brussels | Drag + Drop
Listening Back and Forth in Brussels | Drag + Drop

27.06.2013

Felicity Ford & Valeria Merlini - Listening Back and Forth in Brussels  (radio performance)
Brussel bezit een bijzonder klankbeeld. Valeria Merlini en Felicity Ford onderzochten het op allerlei manieren en trakteren het publiek tijdens Listening Back and Forth in Brussels op hun klankindrukken uit het grootste stedelijke gebied van België. Verwacht u alvast aan adembenemende, soms vertrouwde en dan weer onverwachte geluiden.

David Helbich - Drag + Drop: a social choreography, an urban contemplation  (walk)
Voor Drag + Drop pikken David Helbich en zijn gidsen u op aan de Kaaistudio's voor een tocht naar het volgende evenement. Ze begeleiden u van het ene naar het andere punt: een ogenschijnlijk eenvoudige taak, maar tegelijkertijd een zee van mogelijkheden voor interventies. De wandeling volgt een strikte choreografie, maar laat ruimte voor chaos met de stad als maat.

Het Tuned City Brussels festival (27-30 juni 2013) onderzoekt de relatie tussen klank en ruimte.

De eerste editie van Tuned City vond in 2008 plaats in Berlijn, het project passeerde nadien in Tallinn. In juni 2013 nodigt Kunstenwerkplaats Q-O2 Tuned City uit naar Brussel. Het festival presenteert artistiek werk en theoretische benaderingen die de vrucht zijn van kritische omgang met geluid.

Het programma van Tuned City Brussels omvat lezingen, performances, wandelingen, interventies, installaties en concerten van meer dan 40 internationale sprekers en artiesten. Deze openingsavond in de Kaaistudio's zet de toon voor wat het festival in petto heeft.