Ictus [BE]

Liquid Room # 4: A History of Synchronicity

Liquid Room # 4: A History of Synchronicity
Liquid Room # 4: A History of Synchronicity

14.03.2013

Synchroniserende kracht

Ictus en componist Paul Craenen hebben een indrukwekkend programma samengesteld rond het thema van de synchroniserende kracht van geluid. Pièce de résistance is een dadaïstische ‘videoclip’ van George Antheil, Fernand Léger en Dudley Murphy. Daarnaast werk van Steve Reich, Karl-Heinz Stockhausen, Peter Ablinger en Simon Steen-Andersen en een lecture-performance van choreograaf Xavier Le Roy.

Net als in de vorige edities wordt er quasi non-stop gespeeld van op vier podia en loopt u de zaal naar believen in of uit; in deze editie zijn er ook performances tussen de podia, buiten de zaal en mét het publiek.

Programma:

Freude (2005) van Karl-Heinz Stockhausen, één van zijn laatste composities;

Voices and Piano van Peter Ablinger; het pianospel loopt naadloos samen met historische stemopnames van Hanna Schygulla, Jacques Brel, Bertolt Brecht e.a.;

Self-Simulator van Simon Steen-Andersen; via een videobril en een webcam ziet u uzelf als een ‘derde persoon’; welkom in uw virtuele werkelijkheid!

Four Organs (1970) van Steve Reich, de ultieme desynchronisatie in een geweldige compositie voor vier elektrische orgels en maracas, uitgevoerd van op de vier podia tegelijk;

Ballet Mécanique (1924) van componist George Antheil en schilders/cinematografen Fernand Léger en Dudley Murphy, in een eigentijdse versie; een verre voorloper van de rock-videoclips van vandaag.

lecture-performance van choreograaf  Xavier Le Roy rond het synchroniseren van lichaam, klank en beeld, puttend uit recente producties.


Ictus  4 percussionists, 2 harpists, 2 pianists, 1 guitarist | conductor Georges-Elie Octors | lecture-performance Xavier Le Roy