Tea Tupajić / Münchner Kammerspiele

Licht

Licht
Licht

20.04 – 21.04.2023

Voor Licht maakt Tea Tupajić gebruik van de kracht van het theater om een plek te bereiken waar taal en andere media niet kunnen komen. Gedurende een jaar nodigt ze vier Jezidi vrouwen uit om zich samen terug te trekken en de reis richting voorstelling te ondernemen.  

Op een lege scène zullen de vrouwen de meest diepgaande herinneringen van hun lichaam delen. Allen zijn ze 'overlevers'; hun lichamen zijn geschonden. Het lichaam vertelt dit verhaal via weinig woorden: het schudt, verliest het evenwicht en maakt verbinding met de toeschouwer, in een gezamenlijke en toch intieme ontmoeting. Een soort van nachtwake. Een verdrijving van de wonden uit het verleden, een moment van heling en een extatisch vieren van het overleven. 

Tea Tupajić (Sarajevo, 1984) is een Kroatische theater- en filmregisseur en schrijfster. Ze engageert zich geregeld voor langlopende processen waarbij ze hoofdrolspelers uitnodigt die óf te terughoudend lijken te zijn om op het podium te staan óf veel te verliezen hebben door dat te doen. Op deze manier onderzoekt ze het potentieel van kunst in confrontatie met controversiële politieke en persoonlijke kwesties. Licht zal slechts een handvol keren gespeeld worden in enkele steden.  

“Het werk van Tea Tupajić werk is als een ijzingwekkend snelle afdaling naar de wereld van de duisternis” - Modern Times Review 


presented by KVS & Kaaitheater

direction Tea Tupajić | co-production Munich Kammerspiele & Kaaitheater