ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

Lecture Performance

theater
performance
talk
25.11.2006

 

 

Tussen mens en machine

Het werk van Kris Verdonck wordt meestal als performance omschreven. Het leunt sterk aan bij de beeldende kunst, maar heeft ook een sterk theatraal karakter. Voor Performatik brengt Verdonck een tweeledig programma.

Bij aanvang van de avond worden de toeschouwers gedurende een twintigtal minuten ondergedompeld in een zeer bijzonder sound environment dat Verdonck realiseerde in samenwerking met Hans De Man van het Foton-label en Gabriel Séverin van Laboratoire Central. Nadien volgt een ‘lecture performance’. In deze met beelden geïllustreerde lezing-met-gesprek zal Kris Verdonck het hebben over zijn voorbije en toekomstige projecten. De relatie tussen mens en machine in onze hoogtechnologische wereld staat centraal in zijn werk. De mens tracht via de wetenschap het domein van het volmaakte, absoluut controleerbare, onfeilbare – en dus het goddelijke? – te bereiken, maar deze zoektocht vervult hem met een sterk gevoel van vervreemding, van angst en eenzaamheid, van ‘Unheimlichkeit’.

In het ‘theater’ van Kris Verdonck zijn de personages bijna-cyborgs, tussenwezens, in transitie tussen mens en robot en lijdend onder het feit het ene noch het andere te zijn.Meer info over PERFORMATIK

 

 

 

 

 

 

 


 

 est une série de programmes que nous réalisons à court terme. Cela nous permet d’attraper au vol des offres inattendues et intéressantes.

Kris Verdonck
TALEN: Nederlands