Brussels Bach Koor [Brussels]

J.S. Bach, Weihnachtsoratorium - Cantates 1, 2, 3 & 6

J.S. Bach, Weihnachtsoratorium - Cantates 1, 2, 3 & 6
J.S. Bach, Weihnachtsoratorium - Cantates 1, 2, 3 & 6

14.12.2008

Het Weihnachtsoratorium wordt elk jaar talloze keren opgevoerd. Het Brussels Bach Koor wil het Weihnachtsoratorium niet alleen ten gehore brengen, maar wil het publiek ook actief bij de uitvoering betrekken door het een aantal koralen te laten meezingen. Het werk is immers gegroeid uit de liturgische praktijk van en voor gewone mensen.

Ter voorbereiding heeft het Brussels Bach Koor, met de steun van Koor&Stem, alle geïnteresseerde koorzangers uit Vlaanderen uitgenodigd op een voorbereidend kooratelier. Tijdens het concert krijgt het Brussels Bach Koor versterking van het koor Dulcisona en wordt het begeleid door het orkest Camerata NoTaBene.

Het Brussels Bach Koor beperkt zich in zijn repertoire tot de Duitse barok. Het werd opgericht in 2006 door Jacques Tacq, hoogleraar sociologie aan de Katholieke Universiteit Brussel (KUB, nu HUB). Het koor telt een veertigtal zangers. Dirigent is Michaël Scheck. Deze was van 1991 tot 1995 directeur van het voormalig Koninklijk Vlaams Conservatorium in Antwerpen. Het door hem opgerichte Antwerps Bachkoor (1973-1991) was te gast op muziekfestivals in Europa, de VS en Japan.


musical direction Michaël Scheck | soloists Cristel De Meulder, soprano, Rob Cuppens, alto, Vincent Lesage, tenor, Thomas Van Lede, bass | Brussels Bachkoor prepared by Michaël Scheck |  Dulcisona prepared by Marian Steyaert | orchestra Camerata NoTaBene, Jan Van Mol, organ