Bruno Latour & Frédérique Aït-Touati [FR]

INSIDE

24.11.2018

In deze lecture performance reflecteren filosoof Bruno Latour en regisseur Frédérique Aït-Touati over de relatie tussen de mens en zijn omgeving. Plato’s grot mag dan geen interessante uitvalsbasis zijn voor wetenschappers, ze symboliseert wel het leven dat we leiden binnen de fragiele stratosfeer van onze aarde. Want de afgelopen jaren hebben geochemisten een heel andere planeet blootgelegd. Ze beschrijven een 'kritieke zone': de flinterdunne bovenlaag van de aardbol waarbinnen alle leven, menselijke activiteiten en hulpbronnen zich concentreren. Kunnen we onze manier om naar de aarde te kijken veranderen? Niet meer vanop verre afstand, als een blauwe knikker in de ruimte, maar van binnenuit, als een doorsnede van die kritieke zone? Wat betekent het om niet ‘op’ de aardbol te leven maar ‘erin’? Op zoek naar een antwoord ontwikkelen Bruno Latour en Frédérique Aït-Touati een reeks modellen en visuele simulaties. 

• De afgelopen tien jaar hebben filosoof Bruno Latour en regisseur/onderzoeker Frédérique Aït Touati samengewerkt aan projecten op het kruispunt van wetenschap en theater. Een gedeelde interesse in het antropoceen en de heuristische en modellerende capaciteiten van het theater staan hierin telkens centraal.

Bruno Latour, the Post-Truth Philosopher, Mounts a Defense of Science - The New York Times Magazine

Over theater en het nieuwe klimaatregime - een interview met Bruno Latour en Frédérique Aït-Touati in Etcetera

Bruno Latour nous fait sentir la fragilité de notre vie sur terre - La Libre


mise-en-scène Frédérique Aït-Touati | with Bruno Latour | lighting design Rémi Godfroy  | images Alexandra Arènes, Axelle Grégoire | videos Sonia Lévy | video & light creation Patrick Laffont-DeLojo | sound Eric Broitmann, supported by l’IRCAM | tour assistant Nina Ayachi

programmaboekje - feuille de salle - evening programme

There's more

VIDEO: Bruno Latour

VIDEO: Bruno Latour
VIDEO: Bruno Latour

Video

do 29.11.18

Op 24/11 presenteerde Bruno Latour samen met Frédérique Aït-Touati de lecture performance INSIDE. Achteraf ging hij in gesprek met Guy Gypens (Kaaitheater) naar aanleiding van de presentatie van zijn boek Waar zullen we landen?