tg STAN & de Roovers

Infidèles [in het Nederlands]

13.01 – 15.01.2022

Infidèles is een voorstelling over een faliekant aflopende driehoeksverhouding, en over de impact van leugens en bedrog. Vier spelers brengen een tragedie over het gewone leven, waarin al te herkenbare menselijke kantjes bloot komen te liggen. Dit alles gebracht in de gekende STAN-stijl: met de nodige luchtigheid en afstandelijkheid. In 2018 ging Infidèles in première in een Franstalige versie – nu kun je de voorstelling voor het eerst ook in het Nederlands meemaken.

Infidèles baseert zich op Ingmar Bergmans gelijknamige scenario uit 1996 en op Laterna Magica, zijn in 1987 verschenen autobiografie. De voorstelling wil hulde brengen aan Bergman als schrijver. Hij gaat dan ook zelf in dialoog met de personages. Deze zoektocht naar een autobiografische dimensie, toont aan hoe subtiel en meedogenloos hij menselijke verhoudingen blootlegde. Verwacht een ongekunsteld eerbetoon aan Ingmar Bergman: een liefdesverklaring, een gebaar van respect, zonder idolatrie!

• Na Scènes de la vie conjugale en Après la répétition keert STAN terug naar het oeuvre van Ingmar Bergman. De behoefte om dieper in zijn werk te graven wordt gedeeld door Robby Cleiren van de Roovers, die al eerder meespeelde met STAN. Voor het eerst werkt STAN ook samen met Ruth Becquart, de laatste jaren vooral bekend door haar televisiewerk.

‘Wat het boeiend en verslavend maakt, is de schijnbare eenvoud van de dialogen.’ – LES 5 PIÈCES

‘Het is een stuk dat insijpelt en twee dagen later nog altijd door mijn geest spookt.’ – (CECI N'EST) PAS UNE CRITIQUE


tekst Ingmar Bergman | vertaling Vincent Fournier | van en met Ruth Becquart, Robby Cleiren, Jolente De Keersmaeker & Frank Vercruyssen | kostuums An D'Huys | lichtontwerp Stef Stessel | techniek Iwan Van Vlierberghe | productie tg STAN & de Roovers | coproductie Festival D’Automne, Théâtre de la Bastille, Théâtre Garonne

There's more

Lees meer Infidèles

Lees meer Infidèles
Lees meer Infidèles

artikel

di 11.01.22

Lees hier meer over Infidèles - [in het Nederlands]