Alioum Moussa & Maarten Vanden Eynde [CM/BE] presented by Kaaitheater

In_Dependence

In_Dependence
In_Dependence

25.03 – 31.03.2017

Samen zijn is de enige manier om onafhankelijk te blijven.

De Belgische Maarten Vanden Eynde en Kameroense Alioum Moussa bouwen een tweedelige mobiele structuur, waarbij de ene kant het tegengestelde is van de andere. Toch zijn de structuren afhankelijk van elkaar om in evenwicht te blijven. Tijdens Performatik17 landen ze op het Muntplein, waar ze je per twee uitnodigen voor een gesprek over afhankelijkheid en onafhankelijkheid – op persoonlijk, politiek én artistiek vlak. Het project krijgt een weerslag in een groeiende fototentoonstelling in het Kaaitheater. Moussa en Vanden Eynde creëerde het project oorspronkelijk voor SUD2010, de kunsttriënnale in Douala (Kameroen), met als uitgangspunt de 50-jarige onafhankelijkheid van 17 Afrikaanse landen.

• Alioum Moussa en Maarten Vanden Eynde ontmoetten elkaar in het kader van Present Perfect. Dit project van Enough Room for Space initieert samenwerkingen tussen Europese en Kameroense artiesten. Vanden Eyndes artistieke praktijk uit zich in sculptuur, video, fotografie, installatie en performance – vaak contextgebonden. Vanuit een geglobaliseerde invalshoek stelt hij vragen bij evolutie: wat is vooruitgang? Gaan we überhaupt vooruit? En waar naartoe? De Brusselse onafhankelijke kunstruimte Enough Room for Space richtte hij samen met Marjolijn Dijkman op in 2005. Alioum Moussa is beeldend kunstenaar en grafisch vormgever. Zijn werk varieert van street art tot installatiekunst, kleren en craft design, vaak gebaseerd op sociale kwesties.


co-production Kaaitheater & Verbeke Foundation 

There's more

Enough Room for Space

LUNÄ-talk

debat

LUNÄ-talk
LUNÄ-talk
Enough Room for Space
za 01.04.17

Tijdens bijeenkomsten onder volle maan wierp de Lunar Society – een 18e eeuwse groep Britse industriëlen, wetenschappers, dichters en schrijvers – een licht op de manier waarop wetenschap en kunst de samenleving kan dienen. Schuif nu zelf mee aan (de LUNÄ-)tafel.

PERFORMATIK VIDEO: Alioum Moussa & Maarten Vanden Eynde

PERFORMATIK VIDEO: Alioum Moussa & Maarten Vanden Eynde
PERFORMATIK VIDEO: Alioum Moussa & Maarten Vanden Eynde

Video

do 30.03.17

Tijdens Performatik17 landen Alioum Moussa & Maarten Vanden Eynde op het Muntplein, waar ze je per twee uitnodigen voor een gesprek over afhankelijkheid en onafhankelijkheid – op persoonlijk, politiek én artistiek vlak.
(in English)