ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

in conversation with Quinsy Gario

talk
debat
10.09.2021

We zijn heel blij om Saskia Sassen (live vanuit New York) te kunnen verwelkomen voor de keynote van Sous les pavés, het strand. Sassen is begonnen aan een nieuw project over wat een 'ethiek van de stad' zou kunnen zijn. Ze stelt dat die onvermijdelijk heel anders zal zijn dan de zo gewaardeerde klassieke teksten over ethiek, die veilig zweven boven de ongelijkheden van het dagelijks leven in een grote stad. Een ethiek van de stad is onvermijdelijk een beetje een lelijk eendje, een onvolmaakte ethiek. De hypothese is dat het een ethiek is waarin sociale rechtvaardigheid, in plaats van een zuiverder en verhevener begrip van ethiek, even sterk wordt als alle krachten die ertegenover staan. Steden zijn plaatsen van ongelijkheid en onverschilligheid: daarin schuilt de uitdaging.

• Saskia Sassen is een Nederlands-Amerikaans sociologe en econome, bekend door haar onderzoeken naar globalisering en internationale migratie. Ook de term ‘global city’ is van haar hand. Ze is Robert S. Lynd Hoogleraar Sociologie aan Columbia University in New York.

• Quinsy Gario – een performancedichter en artiest uit Curaçao en St. Maarten – zal het gesprek leiden. Zijn werk concentreert zich op de dekoloniale herinnering en het op losse schroeven zetten van institutionele en interpersoonlijke normalisaties van koloniale praktijken. Gario's meest bekende werk is Zwarte Piet Is Racisme (2011-2012). Als lid van het collectief Family Connection, in 2005 opgericht door zijn moeder Glenda Martinus en tante Gala Martinus, gaat zijn huidige onderzoek over pogingen om anders te institueren.

DUUR: 90 min.
TALEN: Engels

Voor dit debat heb je een festivalbandje nodig. → koop je bandje

COVID SAFE TICKET

Voor dit programma heb je een Covid Safe Ticket nodig. Hier vind je meer info. Lees ook het Kaaitheater statement: Wie heeft toegang tot theater?