Tristero [Brussels]

Iemand van ons

Iemand van ons
Iemand van ons

25.10 – 27.10.2006

Een geestig relaas over de maatschappij, de liefde en onze intiemste gedachten

‘Wat weet u nu van politiek? Wat weet u nu van de liefde? Wat weet u nu van ons? En wat weten wij daar nu van?’

Het Brusselse theatergezelschap Tristero stelt graag vragen. Deze keer krijgt u alleen de antwoorden te horen. Iemand van ons is een fijnzinnige en geestige tekst over fundamentele onderwerpen: van politiek en maatschappij tot liefde en relaties. Een niet aflatende stroom feiten, statements, boutades, clichés, leugens en persoonlijke geheimen geven een inkijk in de gedachtewereld van de spelers.

De voorstelling was als lezing te zien tijdens BRXLBRAVO en ging in première in kc nOna (Mechelen). De Franstalige versie van deze voorstelling L'un d'entre nous (samen met Transquinquennal) kon u reeds zien in het kader van Shuffle, de feestweek van het Kaaitheater begin oktober.

Tijdens Shuffle, de feestweek van het Kaaitheater bij het begin van het seizoen, kon u van deze voorstelling al de Franstalige versie zien: L'un d'entre nous, in samenwerking met transquinquennal. Klik hier voor meer info.

Vorig seizoen stond Tristero in de Kaaitheaterstudio’s met Play with Repeats, een gitzwarte komedie van Martin Crimp, en sedert ons Komediefestival (2004) hernemen we elk seizoen minstens één keer Abigail’s Party van Mike Leigh dat in de versie van Tristero cultstatus verwierf.


avec Kristien De Proost, Youri Dirkx, Iris Van Cauwenbergh, Peter Vandenbempt
concept décor Emma Denis
production Tristero
en collaboration avec KC nOna (Malines)
avec le soutien de la Commission de la Communauté flamande / Bruxelles