Tine Van Aerschot & Claire Marshall [Brussels]

I have no thoughts, and this is one of them

I have no thoughts, and this is one of them
I have no thoughts, and this is one of them

05.12 – 06.12.2006

Waarom is het zoals het is?

I will never befriend a penguin.
I will not be bitten by a snake.
I will not be touched by God.
I will never acquire a look.
I will not be circumcised.
I will not be owned.

Een vrouw op een bijna leeg podium. Ze somt op wat ze niet wil, wat ze niet wil dat er met haar gebeurt, wat ze niet zal doen,... een litanie van bezweringen en voornemens, een stroom van bijna-gedachten, bijna-commentaren en bijna-vragen. Je bent geboren in een modaal gezin ergens in de westerse wereld. Je bent in de helft van je leven, of dat denk je. Je hebt een redelijke scholing en je hebt een veelheid aan informatie en kansen of zo voelt het. En je stelt je vragen. Waarom is het zoals het is? Waarom begrijp je het niet? Waarom weet je geen enkel antwoord, waarom geloof je geen enkel antwoord?

I have no thoughts, and this is one of them vertrekt van het kleine en het futiele van persoonlijke ervaringen en frustraties en zoekt van daaruit het universele en het algemene. Een tekst die dwaalt in heden, verleden en toekomst en de nadruk legt op de veranderende betekenis van de dingen.

De samenwerking tussen Tine Van Aerschot en Claire Marshall groeide organisch. Tine Van Aerschot, van opleiding beeldend kunstenaar, deed productiewerk en grafische vormgeving voor o.a. Meg Stuart/Damaged Goods en Christine De Smedt. Claire Marshall  is sinds jaar en dag actrice en mede-auteur bij het Engelse Forced Entertainment. Luc Schaltin is fotograaf van opleiding en licht- en geluidtechnicus bij het Kaaitheater. Hij ontwierp licht voor o.a. Raimund Hoghe en Jan Decorte.


texte & concept Tine Van Aerschot 
interprétation Claire Marshall
concept éclairage Luc Schaltin
production Palindroom vzw
coproduction Kaaitheater & Vooruit (Gand)