Jan Lauwers & Needcompany [Brussels]

Goldfish Game

Goldfish Game
Goldfish Game

26.01.2007

In 2002 realiseerde Jan Lauwers met de performers van de Needcompany de langspeelfilm Goldfish Game. De film vertelt het verhaal van een kleine gemeenschap: een familie, enkele vrienden en dienstboden die samenzijn in een groot landhuis. Onder het kluwen van hun relaties smeulen allerlei geheimen, die door de komst van een vreemdeling naar de oppervlakte worden gebracht. Wat een paradijs leek, verandert in een hel. Het scenario (van Jan Lauwers en Dick Crane) hanteert als in een klassiek drama de eenheid van tijd en plaats. De rollen werden op het lijf geschreven van de internationale Needcompany-cast.

Deze ‘independent’ film werd gerealiseerd met twee digitale camera’s en in de meest flexibele productieomstandigheden. Dat resulteerde in een beweeglijke, levendige film die het live karakter van het theater dicht benadert. Goldfish Game werd geselecteerd voor verschillende internationale festivals, o.a. Venetië en Gent in 2002.


avec Grace Ellen Barkey, Anneke Bonnema, Timothy Couchman, Dick Crane, Gonzalo Cunill, Hans Petter Dahl, Viviane De Muynck, Misha Downey, Victor Lauwers, Tijen Lawton, Carlotta Sagna, Simon Versnel