Mette Ingvartsen [BE]

GIANT CITY

GIANT CITY
GIANT CITY

28.11 – 29.11.2009

Lichamen in megasteden

Sedert 2002 creëerde de Deense choreografe en danseres Mette Ingvartsen een aantal heel fysieke en geestige voorstellingen, zoals 50/50, to come, Why We Love Action en IT’S IN THE AIR. Ze waren alle in het Kaaitheater te zien.

GIANT CITY ging in oktober 2009 in première in Graz, samen met de live-installatie Evaporated Lanscapes (te zien in de Kaaistudio's op 27 november). In Evaporated Landscapes toont Ingvartsen bewegende landschappen waarin geen menselijke aanwezigheid te bespeuren valt. In GIANT CITY is het omgekeerd: de menselijke lichamen verbeelden of suggereren een landschap. Het is een ‘sciencefictionchoreografie’ voor acht dansers die zoeken naar een manier om de veranderingen waartoe het leven hen dwingt te integreren in hun lichaamstaal. Zij onderzoeken wat er met hun lichamen gebeurt terwijl ze bewegen. Op welke lichamelijke herinneringen kunnen zij terugvallen? Het kader waarbinnen zij bewegen is dat van de grootstedelijke ruimte: daar staat niets vast, alles is in beweging, in een voortdurende metamorfose.


Meer lezen?

Kijk even onder 'Extra': je vindt er de recensies die verschenen zijn na de première, alsook een biografie van Mette Ingvartsen en - op de dag van de voorstelling - het avondprogramma.


Matinee Kadee

Tijdens de voorstelling van zondag 29/11 organiseren wij een gratis workshop (bal moderne) voor kinderen + opvang voor de allerkleinsten! Meer info >>


concept, choreography Mette Ingvartsen | dance Sirah Foighel Brutmann, Dolores Hulan, Mette Ingvartsen, Sidney Leoni, Guillem Mont De Palol, Chrysa Parkinson, Manon Santkin, Andros Zins-Browne | light design Minna Tiikkainen | sound design, dramaturgy Gerald Kurdian | production management Kerstin Schroth | production Mette Ingvartsen / Great Investment | co-production Kaaitheater, steirischer herbst festival (Graz), Festival Baltoscandal (Rakvere), PACT Zollverein (Essen), Hebbel am Ufer (Berlin) | funded by Haupstadtkulturfonds (Berlin), Kunstrådet (Denmark) | research supported by LE CENTQUATRE (Paris), Musée de la Danse (Rennes)

Kijk verder

Mette Ingvartsen

Mette Ingvartsen
Mette Ingvartsen

artiest

Kaaitheater artist-in-residence 2013-2016