Ecopolis 2019

#GenerationHope

#GenerationHope
#GenerationHope

10.11.2019

Het is de meest opzienbarende gebeurtenis van het afgelopen jaar: de massale opstand van jongeren tegen de klimaatimpasse. Deze Generatie Hoop houdt politici een spiegel voor en katapulteert de klimaatdiscussie naar het hart van het maatschappelijk debat. Door zich te verenigen, geen vrede te nemen met halfslachtige maatregelen en aan te dringen op krachtdadig klimaatbeleid, nemen jongeren een prominente plaats in op het politieke toneel. Hoe houden we de klimaatopwarming onder de 1,5°C? Welk beleid hebben we nodig? Ecopolis 2019 wordt een speciale editie voor en vooral samen mét #GeneratieHoop, in het teken van een duurzame toekomst op een leefbare planeet.

Theatermakers Anoek Nuyens en Rebekka De Wit beginnen de dag net als vorig jaar weer met twee performances: Monoloog voor de overheid, en Monoloog voor de burger.

DAGSCHEMA
> www.ecopolis.be

ZIE & HOOR
Joke Hermsen
Christian Felber
Sherilyn MacGregor
Maeve Cohen
Christian Schwarwer
Tine Hens
Anissa Boujdaini
Mariyam Safi
Walter Lotens
Youna Marette
Elvis Peeters
Stijn Warmenhoven
Yameogo Sountonguenoma Désiré
Toon Lambrechts
Anoek Nuyens & Rebekka de Wit


partners Kaaitheater, Oikos denktank, Broederlijk Delen, Passa Porta, Arbeid & Milieu, Kunstenpunt, Etopia, ACT, FMDO, VUB Crosstalks, Green European Foundation | media partner De Standaard | with the support of Vlaams Fonds Voor de Letteren, Tridos Bank, European Union