Benjamin Vandewalle & HYOID [BE]

geannuleerd - In the Sky I Am Walking

geannuleerd - In the Sky I Am Walking
geannuleerd - In the Sky I Am Walking

15.01 – 16.01.2019

Omwille van productionele redenen stellen we deze voorstelling uit.

In the Sky I Am Walking (Am Himmel Wandere Ich). Het zijn de eerste woorden uit de liedcyclus Indianerlieder (1972) van Karlheinz Stockhausen, een van de meest invloedrijke componisten uit de tweede helft van de 20e-eeuw. Vocaal ensemble HYOID en choreograaf Benjamin Vandewalle gaan aan de slag met dit iconische maar zelden uitgevoerde werk. Ze creëren een totaalervaring die de vitaliteit en tijdloosheid van Stockhausens muziek wil openbaren. Ze stappen af van de originele scenografie, en geven het publiek een plek middenin het driedimensionale ritueel. Deze choreografie zonder dansers is een muzikale sensatie en speelt met perceptie. Klank, beweging en ruimte voeren je terug naar de essentie van Stockhausens compositie: een exploratie van klankvibraties.

• Benjamin Vandewalle – sinds 2017 artist-in-residence in het Kaaitheater – zoekt telkens nieuwe perspectieven en ervaringen op. O.a. Walking the Line, Birdwatching 4x4 en de installaties Peri-Sphere en Inter-View stonden in het Kaaitheaterprogramma. Vocaal ensemble Hyoid specialiseert zich in hedendaagse muziek, en deinst er niet voor terug traditionele concert-formats in vraag te stellen.


choreography Benjamin Vandewalle | singers Fabienne Seveillac, Åsa Olsson, Andreas Halling | lighting design Lucas Van Haesbroek | production HYOID | co-production Kaaitheater, Boulevard Festival | executive production Caravan Production 

 

There's more

Benjamin Vandewalle & Platform-K

Common Ground

dans

Common Ground
Common Ground
Kaaitheater
za 27.10 - zo 28.10.18

De ene houdt van jumpstyle en onderbroekenhumor, de ander van ballet en zelfgemaakte love songs, en de derde observeert de wereld graag door zijn camera en is stiekem een volleerd beatboxer. Buiten deze voorstelling zou dit trio elkaar wellicht nooit ontmoet hebben, maar hier vinden ze elkaar in hun liefde voor dans.

Benjamin Vandewalle

Benjamin Vandewalle
Benjamin Vandewalle

artiest

Kaaitheater artist-in-residence 2017-2021