Nick Steur [BE]

FREEZE!

FREEZE!
FREEZE!

08.06.2012

Zo heel af en toe gaan je haren van iets rechtstaan. Van iets ongelooflijk miniems en moois en broos. FREEZE! van Nick Steur is zo'n voorstelling: klein in aanpak, groots in gedachten.
  
Nick Steur stapelt natuurstenen op elkaar. Geen lijm of truc komt eraan te pas, louter een intense concentratie en ‘een balans tussen de eigen wil en die van de steen’. Steur: ‘We moeten ons nederig opstellen tegenover de ruimte en de materialen die we ter onzer beschikking krijgen. We leven namelijk met 7 miljard mensen op een kleine oppervlakte…’ De thema’s in zijn werk: stilte, concentratie, contact, leegte, ruimte, dood.

• Nick Steur studeerde in 2011 af aan de theateropleiding in Maastricht met FREEZE! en won er op Theater Aan Zee de KBC Jong Theater Prijs 2011 mee.

‘Nick steur is een stenenfluisteraar.’ – De Morgen
‘Op de meest onmogelijke manieren bouwt hij aan zijn wankele utopie. Als de zaal ademt, slaat de spiegel eronder stuk. Het zijn momenten waarop de hele wereld kan staan of vallen. Nick Steur laat de wereld staan. Hij schept gratie uit plompe massa.’ – De Standaard


concept, performance Nick Steur | co-production Het Huis van Bourgondië (Maastricht)