Sandy Williams & Julien Monty [CA/FR]

Everything Happens So Much

Everything Happens So Much
Everything Happens So Much

16.02 – 17.02.2016

De geüpgradede mens

Aan de horizon van de eenentwintigste eeuw doemt een ingrijpende gebeurtenis op die alle aspecten van het menselijk leven drastisch zal veranderen. De Singulariteit – of het tijdperk van de intelligente, zelfbewuste machines – luidt een nieuwe fase van de evolutie in. In een niet zo verre toekomst zal de snelheid en impact van de technologische veranderingen zo enorm zijn, dat het menselijk leven onherroepelijk wijzigt. Dit tijdperk belooft een samensmelting van het biologische met het technologische. In deze wereld zijn we nog wel mens, maar tegelijk overstijgen we onze organische roots. Al snel verdampt het onderscheid tussen mens en machine, tussen de fysische en virtuele werkelijkheid.

Maar als we allemaal geüpload, gedigitaliseerd, op maat aangepast en geüpgraded zijn, wat resteert er dan nog van ons eigenlijke zelf? Van het eenvoudige, het irrationele, het emotionele, het noodlijdende? Wat met onze lichamen van vlees en bloed die moe worden en verslijten – uitgerust met een traag spraak- en taalvermogen?

Everything Happens So Much speelt met de spanning tussen onze ruwe, gebrekkige en onaffe menselijke natuur en het zuivere potentieel van een volledig gedigitaliseerde toekomst. In deze omgeving smelten lichamen, woorden en bewegingingen samen in de belofte van een toekomst die eigenlijk al vast staat.

• Sandy Williams studeerde aan PARTS en danste bij Rosas. Hij werkte als performer samen met onder andere Jan Ritsema en Miet Warlop.

#newyoung


concept Sandy Williams | text Inger Christensen, Sandy Williams | creation & performance Sandy Williams, Julien Monty | music Mort Garson, Sandy Williams | technique Michael Jensens | production wpZimmer (Antwerp), Loge 22 (Lyon) | co-production Kaaitheater i.c.w. Creative Europe programme of the European Union | residencies wpZimmer (Antwerp), Vooruit (Ghent), Buda (Kortrijk), De Pianofabriek (Brussels), Le Pacifique Cdc (Grenoble), CNDC (Lyon)