Tristero

De verbouwing

De verbouwing
De verbouwing

25.06 – 05.07.2014

Een trage komedie

Ylka en Thomas laten hun huis verbouwen. Twee werkmannen zijn al maanden in de weer. Bij de koffie wordt de volgende fase besproken: tot waar moet die muur lopen? Waar moet het deurtje van de electriciteitskast komen? Op de achtergrond speelt radio Contact, de koffie wordt lauw geserveerd, de koekjes zijn op, tussen de regels sluimert onenigheid. Op de werf ontwikkelt zich een trage komedie.

De verbouwing (1998) is een tekst van de Nederlandse theatergroep Carver. De naam van de groep verwijst naar de Amerikaanse auteur Raymond Carver (1938-1988), de meester van het dirty realism. De dialogen lijken onschuldig maar zitten vol insinuaties, verkapte aanklachten en doortrapte wraaknemingen. De verbouwing mengt humor en tristesse op een sublieme manier.
 

Tristero toont België - Argentinië op groot scherm (za 5/6)

Tristero houdt van voetbal! En nodigt het publiek van de zaterdagvoorstelling van De verbouwing uit om samen met hen de wereldbekerwedstrijd België - Argentinië te bekijken op groot scherm in de Lavalléestraat 41, de locatie van de voorstelling.

De wedstrijd gaat van start om 18u00. De voorstelling begint, zoals voorzien, om 20u30. Tenzij er verlengingen en/of strafschoppen komen: dan kan iedereen blijven kijken tot het einde van de wedstrijd en wordt de voorstelling aansluitend gespeeld.

 


tekst Theatergroep Carver | spel Peter Vandenbempt, Youri Dirkx, Kristien De Proost, David Dermez | coach Jan Geers | techniek Bart Luypaert | productie Tristero (Brussel) i.s.m. het Kaaitheater