caterina daniela mora jara & Loucka Fiagan

Dances in little format: double bill 1

Dances in little format: double bill 1
Dances in little format: double bill 1

21.04.2023

De in Patagonië geboren danseres caterina daniela mora jara verbindt verschillende danstradities en continenten in een vertaling van ballet in Argentijnse malambo, met accenten van Argentijnse mate en kruidige Chileense ají, gestretcht als een veertienjarige ballerina. Verwacht je in haar solo In the name of another bastard-cheap lecture-performance (rather bastard than cheap) aan heel wat traditionele dansen en een eclectische boventiteling.

In een solo die het midden houdt tussen een lezing en een geluidsperformance, onderzoekt artistieke duizendpoot Loucka Fiagan onbewuste belichamingen en de limieten van de taal. In een spel met zijn stem, zijn lichaam, geluiden en de positie van het publiek stelt Loucka in Upon Reflection vragen over geweld en bedrog.


Dances in little format

De afgelopen twee jaar was danseres en onderzoeker caterina daniela mora jara een van de vaste huiskunstenaars van workspacebrussels. Tijdens de Open Studios rondt ze haar traject af met een minifestival waarin ze vijf andere kunstenaars uitnodigt om het podium met haar te delen. Dances in little format verbindt verschillende dansen en danstradities: het somatische, het virtuoze, klankreizen, kleine bewegingen. Na een onderzoeksresidentie van drie weken rond conflicterende belichaming nodigen de zes kunstenaars het publiek uit om deelgenoot te worden van hun proces. Van transoceanische trajecten tot ontheemding en vervorming in koloniale erfenissen van dansbeleving: de performers stellen ‘dans’ in vraag, en genieten van het dansen zelf.


In the name of another bastard-cheap lecture-performance (rather bastard than cheap)
by caterina daniela mora jara | dramaturgical assistance Aphra Behn, Kitry & Marie Geneviève Van Goethem | costume design Stefania Assandri | dressed by my mum Nancy | Malambo sur Marcelo Licciardi | dedicated to Luis Biasotto | lights my friend el Gara | supported by workspacebrussels, HAUT, Stockholm University of the Arts, La Poderosa, Salmón Festival, Research Centre apass | PhD supervisors Chrysa Parkinson & Eleonora Fabião | trusting in this project Vladimir Miller, Femke Snelting | alliances and thanks Marie Geneviève Van Goethem, the day of the samba, your forró, our tango, my Río de Janeiro and our samba do trabalhador at Clube Renascença

Upon Reflection
by Loucka Fiagan | assistance in scenography and audience placement Castélie Yalombo | collaboration in research Beursschouwburg, Volta

There's more

caterina daniela mora jara, Elodie Mugrefya & guests

Pre-talk on ‘Dances in little format’

conversations

Pre-talk on ‘Dances in little format’
Pre-talk on ‘Dances in little format’
Kaaistudio's
za 22.04.23

Onder begeleiding van Elodie Mugrefya zullen caterina daniela mora jara en gasten de vragen bespreken die zowel in de workshop als in het programma aan bod komen, zoals: wat zijn de conflicten die onze praktijken belichamen? En hoe gaan we ermee om?

Jimena Pérez Salerno & Mugeni

Dances in little format: double bill 2

dans

Dances in little format: double bill 2
Dances in little format: double bill 2
Kaaistudio's
za 22.04.23

De Argentijnse choreografe Jimena Pérez Salerno onderzoekt in Unproductive will of we een andere relatie tot tijd kunnen creëren dan degene die het dominante wereldbeeld ons voorhoudt.
In Perle Noire meandert de jonge Brusselse slamdichter Mugeni doorheen persoonlijke herinneringen, reflecties en ervaringen.

Larissa Ballarotti & Túlio Rosa

Dances in little format: double bill 3

dans

Dances in little format: double bill 3
Dances in little format: double bill 3
Kaaistudio's
za 22.04.23

A librarian presents van Larissa Ballarotti is een confrontatie met de stemmen van overleden vrouwelijke schrijfsters als Hilda Hirst en Sylvia Plath.

H(a)unting Game van Túlio Rosa speculeert over het concept van de jacht als een van de instrumenten in de Braziliaanse beeldvorming rond geschiedenis, volkeren en landschap.