Christine De Smedt & Eszter Salamon [BE/HU/DE]

Dance #2

Dance #2
Dance #2

23.04.2016

Van keelzangduet tot pingpong

Met Dance #2 bouwen Christine De Smedt en Eszter Salamon verder op Dance #1/Driftworks. Het eerste deel –  listening & mouthing –  vindt inspiratie in de keelzangduetten van de Inuit. De danseressen dagen elkaar uit met een woordspel waarin betekenissen langzaam vervliegen. In het tweede deel – words & gestures – ontstaat een dialoog waarin lettergrepen en woorden zich hechten aan bewegingen. Hoe ziet een choreografie als pingpongspel van vraag en antwoord eruit?

• Christine De Smedt was van 1991 tot 2012 lid van Les Ballets C. de la B. Zij werkte met Meg Stuart, Xavier Le Roy, Mette Ingvartsen e.v.a. In mei 2014 presenteerde zij samen met Bojana Cvejic de sociale choreografie Spatial Confessions in de grote hal van Tate Modern. Ook Eszter Salamon was al vaak te gast in het Kaaitheater, o.a. met Giszelle (2005) dat zij samen met Xavier Le Roy maakte, en met Magyar Tàncok, een voorstelling met live Hongaarse volksmuziek. Dit seizoen presenteert zij in de grote zaal van het Kaaitheater ook nog MONUMENT 0: Haunted by Wars (1913-2013).

#edgydance


choreography & performance Christine De Smedt & Eszter Salamon | production Le Kwatt, Eszter Salamon & Christine De Smedt | thanks to Alexandra Wellensiek/ Botschaftand Sylvie Garot