Lotte Van den Berg / Third Space

[Cancelled] Dying Together / Futures

[Cancelled] Dying Together / Futures
[Cancelled] Dying Together / Futures

18.09 – 19.09.2020

GEANNULEERD: omwille van corona kunnen Lotte van den Berg en haar gezelschap niet naar Brussel reizen. We zoeken naar data om de voorstelling later in het Kaaiprogramma te tonen.

Je maakt deel uit van een groep van ongeveer 35, en reflecteert samen op onze tijd. Een flexibel script – tegelijk dicht op de actualiteit en open naar alles wat zich aandient – bepaalt het ritme van de voorstelling. Dying Together / Futures is een intense beleving én een verhelderende denkervaring waarin je je bewust wordt van de vele connecties en allianties die al aanwezig zijn tussen ons.

Wat kunnen we leren uit een moment van collectief sterven? Wat vertelt zo’n hypothetische situatie ons over de manier waarop we ons bij leven tot elkaar verhouden? Dying Together is een fysiek uitgevoerde denkoefening waarin performers samen met het publiek situaties van gezamenlijk sterven onderzoeken en ontrafelen. Het nieuwste deel Futures focust op de heersende pandemie, waarin mensen, dieren én toekomstbeelden sneuvelen.

• De manier waarop we met elkaar praten beïnvloedt de toekomst die we samen maken. Vanuit deze overtuiging onderzoeken Lotte van den Berg, Peter Aers en Daan ’t Sas, onder de noemer Building Conversation, nieuwe manieren om met elkaar in gesprek te gaan. Ze brachten al eerder werk in het Kaaitheater, zoals een reeks performatieve gesprekken waaronder Parliament of Things en Agonistic Conversation, en de vorige versie van Dying Together (tijdens Performatik). De grens tussen wie performer is en wie toeschouwer vervaagt telkens snel.

 


concept & development Lotte van den Berg (performer) | in collaboration with Floor van Leeuwen (performer), Gerindo Kamid Kartadinata (performer), Matteo Bifulco (performer), Nahuel Cano (performer), Salomé Mooij (performer), Polly Lapkovskaya (composition), Vinny Jones & Breg Horemans (light & set design), Tobias Staab (dramaturgy), Jakob Proyer (head of production), Vincent Beune (head of technique), Julien McHardy (research)

 

There's more

We hebben behoefte aan een gezamenlijke denkruimte

in gesprek met Lotte van den Berg over Dying Together/Futures

We hebben behoefte aan een gezamenlijke denkruimte
We hebben behoefte aan een gezamenlijke denkruimte

Interview

di 15.09.20

In haar reeks Dying Together richt Lotte van den Berg zich op het moment van het collectieve sterven van mensen, maar ook van dieren, planten of ideeën. Dying Together/Futures is een work-in-progress dat vertrekt vanuit de actualiteit: de coronacrisis. Lotte van den Berg: ‘Ergens over reflecteren terwijl je er midden in zit, is heel erg ingewikkeld, maar ook noodzakelijk.’