Felix Ott & Bahar Temiz [DE] presented by workspacebrussels

C & P on Mars

C & P on Mars
C & P on Mars

31.03.2017

‘Love and the Soul (for that is what Psyche means) had sought and, after sore trials, found each other; and that union could never be broken.’ ‑ Cupid and Psyche

Choreografen Felix Mathias Ott en Bahar Temiz zijn gefascineerd door een bewegingstaal die continu verschuift van intimiteit naar puur geweld en omgekeerd. Hoe creëert een voorstelling haar eigen podium en haar eigen toeschouwers op die grens tussen geweld en genegenheid?

Eerder dit jaar presenteerden Ott en Temiz het resultaat van een eerste nieuwe onderzoeksfase. In de gecontroleerde omgeving van een dansstudio creëerden ze een mythologische speeltuin, waarin ze twee zich ontvouwende lichamen plaatsten. Tijdens Performatik zullen ze dat materiaal confronteren met de sociale context van de theaterfoyer.

Workspacebrussels is een werkplaats voor performance- en podiumkunst in de meest hybride vormen. Tijdens Performatik17 laat WSB een serie publieke interventies op je los die je blik op de dingen wel eens heel drastisch zou kunnen veranderen.


concept, performance Felix Mathias Ott, Bahar Temiz | production Felix Mathias Ott | in collaboration with workspacebrussels, Tanzfabrik Berlin | support Regierender Brgermeister von Berlin Senatskanzlei Kulturelle Angelegenheiten, APAP- Performing Europe 2016-2020

programmaboekje - programme de salle - evening programme

There's more

Müge Yilmaz

The Water, the Soil, the Jungle

live installation

The Water, the Soil, the Jungle
The Water, the Soil, the Jungle
Schuitenkaai - Quai aux Barques
za 25.03 - zo 26.03.17

Vreemde figuren in camouflagepakken dwalen door het stedelijk landschap. Geïnspireerd door vrouwelijke sjamanistische praktijken evolueren ze van deel van de omgeving tot autonome, fysieke lichamen.

Filip Berte

Un-Home / Moving Stones - Momentum #3 

lecture performance expo

Un-Home / Moving Stones - Momentum #3 
Un-Home / Moving Stones - Momentum #3 
Kaaistudio's
za 25.03 - za 01.04.17

Filip Berte ontrafelt het mechanisme van inclusie en exclusie van ongenodigde nieuwkomers in de westerse maatschappij. Met behulp van een camera obscura en een verborgen digitale camera, installeerde hij een kritisch ‘moment van zelfreflectie’ in verschillende asielcentra in Brussel.

Benjamin Vandewalle

Peri-Sphere

performance

Peri-Sphere
Peri-Sphere
St. Hubertusgal. / Gal. St-Hubert
za 25.03 - ma 27.03.17

Benjamin Vandewalles recentste beeldende onderzoek uit zich in deze performatieve installatie. De kunstenaar nodigt je uit om – één op één – plaats te nemen in een mobiel periscopisch systeem dat je volledig opslorpt en desoriënteert. Je zal nooit meer hetzelfde denken over de ruimtelijkheid van kijken.