Orla Barry [IE] presented by Argos & Kaaitheater

Breaking Rainbows

Breaking Rainbows
Breaking Rainbows

25.03 – 26.03.2017

300 kilo schapenwol

Van verhalen op een schapenboerderij tot wat categorieën onthullen over ons brein. Van pastorale zangwedstrijden in het oude Griekenland tot ecologische vraagstukken vandaag. Met twee performers en haar eigen wolproductie van één jaar stelt Orla Barry onze complexe verhouding met de natuur aan de kaak. Het resultaat is een performance en een video-installatie, die ze doorweeft met toeval, taal, humor én wanhoop voor de richting waarin we de wereld sturen.

• Orla Barry is zowel beeldend kunstenaar als schaapherder. Ze woonde 16 jaar in Brussel, nu runt ze op het Ierse platteland een boerderij met Lleyn-schapen. Ze worstelt in haar werk met de tastbaarheid van poëzie en gesproken taal. De kannibalistische, symbiotische spanning tussen leven en kunst maken op het platteland, is een recent leidmotief. Ze toonde al werk in o.a. The Irish Museum of Modern Art, het SMAK en Tate Modern, en nam deel aan Manifesta 2. Tijdens Performatik13 toonde ze het gelauwerde Mountain in Bozar.


written and directed by Orla Barry | collaborators Einat Tuchman, Derrick Devine, Marcus Lamb  | performers Einat Tuchman, Dick Walsh | commissioned and produced by Wexford Arts Centre, Temple Bar Gallery & Studios | co-production Kaaitheater, ARGOS centre for art and media, Crawford Art Gallery | funded by Arts Council of Ireland and by Culture Ireland | support Dublin Theatre Festival, Midsummer Festival Cork, Opera Festival Wexford & IMMA’s residency program

 

programmaboekje - programme de salle - evening programme

There's more

PERFORMATIK VIDEO: Orla Barry

PERFORMATIK VIDEO: Orla Barry
PERFORMATIK VIDEO: Orla Barry

Video

ma 27.03.17

Van verhalen op een schapenboerderij tot wat categorieën onthullen over ons brein. Van pastorale zangwedstrijden in het oude Griekenland tot ecologische vraagstukken vandaag. Met twee performers en haar eigen wolproductie van één jaar stelt Orla Barry onze complexe verhouding met de natuur aan de kaak. (in English)