Femke Muylaert

Brave Space: Body & Movement as Gateway to healing

Brave Space: Body & Movement as Gateway to healing
Brave Space: Body & Movement as Gateway to healing

28.01.2023

Hoe leg je de ware aard van je angst bloot? Wat leert angst ons over onszelf en onze omgeving? Hoe kan het dat wilskracht alleen niet tot heling leidt? 

Duik met ons in mee in een intiem ritueel, een therapie voor het lichaam en een healing van het zenuwstel. In deze workshop geeft bewegingstherapeute Femke Muylaert een onthullend inzicht in hoe ons zenuwstelsel overlevingsstress opslaat in ons lichaam en hoe we deze stress weer kunnen loslaten. De sleutel is je lichaam. Omdat we in wezen zoogdieren zijn, is ons zenuwstelsel de baas en niet onze wilskracht. Onze lichamen slaan stress op, wat alle aspecten van ons lichaam beinvloedt. 

Het goeie nieuws: eens we weten hoe, kunnen we diepe genezing vinden via ons lichaam. Je zult bewegingstherapie kunnen ontdekken - een zachte methodiek die zorgt voor verbinding met jezelf, heling en een blauwdruk voor een gezonde relatie tot jezelf en anderen. 

• Femke Muylaert is dans- en bewegingstherapeut (DMT). Zij zet zich in om de helende kracht van het lichaam en beweging in de huidige maatschappij te injecteren om een paradigma van gezonde expressie en relaties te wekken. Ze is de oprichter van: Teuf de Meufs – een ruimte van rituele ontmoetingen waar vrouwen hun authentieke expressie dansen – en  The Gateway – een retraite voor kunstenaars die stevig in hun authenticiteit willen staan in een gecorrumpeerde industrie. Daarnaast begeleidt ze ondernemers naar meer gezonde werkschema's, afgestemd op hun lichaam in plaats van de maatschappelijke eisen van drukte en productiviteit. 

 

 

There's more

Bouchra Lamsyeh & Johanna Couvée

There is Nothing Wrong with People II: FEAR 

 There is Nothing Wrong with People II: FEAR 
 There is Nothing Wrong with People II: FEAR 
Kaaistudio's
za 28.01 - za 28.01.23

Ieder deel van TiNWwp neemt je mee op een traject waar lichaam, geest en ziel verbonden zijn. De ervaring van de emoties woede, angst, verdriet en vreugde worden er collectief gedeeld. Na de collectieve verbinding met onze woede in september 2022, staat de Wintereditie van TiNWwP in het licht van ANGST. Wat maakt ons angstig? En hoe maken we van angst brandstof voor motivatie, zelfcompassie en wijsheid?

Anne Corté

Autokèn

performance

Autokèn
Autokèn
Kaaistudio's
za 28.01.23

Autokèn is de audioreconstructie van de impact van een politiefout, wachtend met een gewonde op de hulpdiensten. De geluidsband wordt live gespeeld en opgevoerd en neemt je mee in de chaos van een noodsituatie.