Léa Drouet [FR]

Boundary Games presented by Kanal – Centre Pompidou

Boundary Games
Boundary Games

21.03.2019

Léa Drouet trekt naar Kanal, waar zes performers de periferie van een speelvlak als experimenteerruimte opzoeken. De scène wordt een laboratorium voor de vorming en ontbinding van sociale groepen. Lichamen en objecten vinden oneindig veel nieuwe combinaties en dicteren alternatieve regels van sociale in- en uitsluiting. Boundary Games lost de binaire scheiding op tussen ‘wij’ en ‘zij’. De botsingen en contacten geven zuurstof aan nieuwe verhoudingen en interacties. Een doorbraak?

• Léa Drouet is een Franse regisseuse. Ze studeerde af aan het Institut National Supérieur des Arts de la Scène (INSAS) in Brussel waar ze sinds 2010 woont en werkt. Haar werk bevindt zich op het kruispunt van installatie, theater en performance. In 2014 sticht ze VAISSEAU, een productiestructuur die zich aanpast aan de verschillende voorstellen en aan de slag gaat met beproefde en toekomstgerichte formats. 

 

RETURN-TO-KANAL PASS

Tijdens Performatik19 zijn er 5 doorlopende performances en open studio's in Kanal – Centre Pompidou. Die kun je meerdere dagen bezoeken met slechts één ticket. Ga met dit ticket naar de Kanal-ticketbalie en ruil het om voor je return-to-Kanal pass.
> Koop hem hier
> Hieronder zie je welke vier andere projecten je met de pas kunt bezoeken.

Kom je in aanmerking voor een kortingstarief? Dan kan je aan de Kanal-ticketbalie een ticket met korting kopen. Dit ticket is maar één dag geldig (je kan het dus niet omruilen voor een return-to-Kanal pass). Reserveren voor de doorlopende performances en open studio’s is niet nodig.


with Frédéric Bernier, Madeleine Fournier, Catherine Hershey, Simon Loiseau, Marion Menan & Bastien Mignot | dramaturgy Camille Louis | assistant director Laurie Bellanca | hypnotic training Marie Lisel | production manager France Morin / Arts Management Agency | production Vaisseau | co-production Kunstenfestivaldesarts, Théâtre Les Tanneurs, Nanterre-Amandiers Centre dramatique national, Charleroi danse Centre chorégraphique de Wallonie-Bruxelles, Coop asbl | residencies Kunstencentrum Buda, La Bellone House of Performing Arts, Montevideo | with support by Actoral - Festival & Bureau d'accompagnement d'artistes, de la Fédération Wallonie-Bruxelles, Service du Théâtre, de Wallonie-Bruxelles Théâtre/Danse, de Shelterprod, Taxshelter.be, ING & the Belgian Tax Shelter

 

There's more

Radouan Mriziga

0.Kanal

performance

0.Kanal
0.Kanal
KANAL – Centre Pompidou
wo 13.03 - za 23.03.19

Hoe kunnen dans, choreografie, performance en architectuur samen een nieuw soort ruimte creëren? Choreograaf en Kaaitheater artist-in-residence Radouan Mriziga installeert tijdens Performatik19 een residentieproject in KANAL – Centre Pompidou. Hij nodigt er dans- en architectuurstudenten uit om hun kennis en praktijk te delen.

River Lin

The 0 Time Collection

performance

The 0 Time Collection
The 0 Time Collection
KANAL – Centre Pompidou
za 16.03 - zo 17.03.19

Elke dag staan we op en gaan we weer slapen: twee uitersten die de oereenheid van onze levensduur bepalen. In deze performance stelt River Lin slaap als artificiële kracht in vraag. 

a.pass researchers

Unsettled Study

performed research

Unsettled Study
Unsettled Study
KANAL – Centre Pompidou
vr 22.03 - za 23.03.19

Tijdens Unsettled Study kijkt a.pass – platform for artistic research practices – naar de architecturale, materiële en performatieve componenten van samen research voeren. De groep creëert daarvoor een artistieke ruimte in Kanal om een inkijk te geven in hun studie, terwijl die aan de gang is.

Jocelyn Cottencin

Monumental

performance

Monumental
Monumental
KANAL – Centre Pompidou
vr 15.03 - zo 17.03.19

Oorspronkelijk was Monumental een film over monumenten, standbeelden en gedenktekens in de openbare ruimte. Die monumenten liet Jocelyn Cottencin tot leven wekken door 12 performers: de verstarde vormen van de beeldhouwkunst veranderden zo in een verhaal. Hoe kun je spel en tijd brengen in de onbeweeglijke ruimte van het collectieve geheugen?